Sentetik biyoloji girişimi Pragma Bio, 10 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli şirket, Kareem Barghouti, Ayin Vala ve Peter McCaffrey MD tarafından faaliyete geçti. Pragma Bio, sentetik biyoloji alanında faaliyet gösteren şirket, Ocak 2018 yılında kuruldu.
Sentetik biyoloji girişimi Pragma Bio, 10 milyon dolar yatırım aldı

Daha önce VastBiome olarak bilinen Pragma Bio, 10 milyon dolar yatırım aldı. 10 milyon dolarlık yatırım turuna The Venture Collective liderlik etti. Yatırım turuna Viking Global Investors, Merck Global Health Innovation Fund ve CJ Investments katıldı. Söz konusu yatırım, şirketin toplam girişim desteğini 15 milyon dolara çıktı. Yeni yatırımın yeni ilaç keşfetmek için oluşturulacak platform için kullanılacağı açıklandı. 

ABD merkezli şirket, Kareem Barghouti, Ayin Vala ve Peter McCaffrey tarafından faaliyete geçti. Pragma Bio, sentetik biyoloji alanında faaliyet gösteren şirket, Ocak 2018 yılında kuruldu. Şirketin amacı, kanser gibi vücudun bağışıklık sistemini etkileyen hastalıkların tedavisi için yeni ilaç keşfetmeye yardım etmek. 

Şirket, vücutta bulunan mikrobiyom yani en yoğun olarak bağırsakta, sonra ciltte, ağızda ve vajende bulunan virüs, bakteri veya mantar gibi zararsız mikroorganizmaları kullanıyor. Bunun için yapay zeka teknoloji destekli Lattice adlı platform aracılığıyla bu hücrelerin haritasını çıkarıyor. 

Genom teknolojileri sağlık alanından yeni yeni gelişen bir alan. Bu hafta genom teknolojilerine odaklanan yerli girişim PhiTech, 3 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını duyurdu. PhiTech’in ilk yatırım turuna İstCapital, Omurga Teknoloji GSYF ve çok sayıda iş insanı katıldı. Yatırım turuna katılan isimler arasında Aytül Erçil, Candan Karabağlı, Cengiz Aydın, Emine Erdem, Neşe Gök, Ömer Aras, Selen Kocabaş, Sena Nomak ve Temel Güzeloglu vardı. Alınan yatırım, yurt dışı yapılanmaları ve gerçek hasta verileriyle devam eden ArGe sürecini hızlandırmak için kullanılacak. İkinci yatırım turunun bu yıl içinde olması planlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.