Tiny, uygulama geliştiricisi HappyFunCorp‘u 30 milyon dolara satın aldı

Bu satın almayla Tiny, Apple, Disney, Amazon ve Twitter gibi büyük şirketlere uygulama tasarımı ve geliştirme gibi alanlarda daha fazla hizmet sunacak.
Tiny, uygulama geliştiricisi HappyFunCorp‘u 30 milyon dolara satın aldı

Tiny, Twitter, Amazon, Disney, Apple gibi büyük şirketlere uygulamalar geliştiren HappyFunCorp‘u 30 milyon dolara satın aldı. 

2009 yılında kurulan HappyFunCorp'un satın alınmasıyla Tiny ürün yelpazesini daha da genişletecek. Apple, Disney, Amazon ve Twitter gibi büyük şirketlere uygulama tasarımı ve geliştirme gibi alanlarda daha fazla hizmet sunacak. Ayrıca bu satın alma pazarda rekabetçi kalmak ve büyümek için stratejik adım olarak nitelendirildi. 

HappyFunCorp, kendi alanında tanınmış birçok büyük şirkete çalışıyor. Şirket, bugüne kadar kendi öz sermayesiyle büyüdü ve 2022 yılındaki gelirleri 12 milyon dolar idi. Satın alımın ardından şirketin kurucuları Ben Schippers, Holly Zappa ve Robb Chen-Ware şirketin yönetiminde kalmaya devam edecek. 

Kanada merkezli Tiny, daha önce de adını yaptığı birleşme satın almalarla duyurdu. Tiny, daha önce e-ticaret teknolojisi alanına odaklanan WeCommerce, tasarımcıların işlerini paylaştığı online topluluk Dribbble'ı, görev ve proje yönetimi için Flow'u satın almıştı. Tiny, arayüz tasarımı, ürün geliştirme ve hizmet sağlama gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketleri satın alıyor. Bu da şirketin birleşme veya satın alma yoluyla yeni fırsatlar aradığını ortaya koyuyor.

Tiny'nin piyasa değeri yaklaşık 500 milyon dolar. Halka açık olan şirket, 2018 yılında Andrew Wilkinson tarafından kuruldu. Wilkinson, aynı zamanda MetaLab adlı bir arayüz tasarım şirketinin de kurucusu olarak biliniyor. 

Son dönemde yapılan birleşme ve satın almalar dikkat çekiyor. Geçen haziran ayında yapay zeka analiz platformu ThoughtSpot, iş zekası (BI) girişimi Mode Analytics'in tamamını, 200 milyon dolar nakit ve hisse karşılığında satın aldığını duyurdu. Mode Analytics'i ilk olarak incelediğimizde çoklu dil ve platform desteği bulunan analiz ve raporlama aracı olarak tanımlanıyor. Günümüzde ise ağırlıklı olarak veri takımlarına odaklanan bir iş zekası girişimi olarak konumlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.