ThoughtSpot, Mode Analytics'i 200 milyon dolara satın aldı

Söz konusu satın alma, ThoughtSpot'un müşteri tabanını 2 katına çıkarırken, yıllık yinelenen gelirini 150 milyon doların üzerine taşıyabilir. 
ThoughtSpot, Mode Analytics'i 200 milyon dolara satın aldı

Yapay zeka analiz platformu ThoughtSpot, iş zekası (BI) girişimi Mode Analytics'in tamamını, 200 milyon dolar nakit ve hisse karşılığında satın aldığını duyurdu. Mode Analytics'i ilk olarak incelediğimizde çoklu dil ve platform desteği bulunan analiz ve raporlama aracı olarak karşımıza çıkmaktaydı. Günümüzde ise ağırlıklı olarak veri takımlarına odaklanan bir iş zekası girişimi olarak konumlanmakta. 

Satın alma anlaşmasının bu yılın son aylarına doğru tamamlanması planlanıyor. Bu satın alma ile birlikte Mode, ThoughtSpot'un yan kuruluşu olarak faaliyet göstermeyi sürdürecek. 

Sunduğu platform ile teknik altyapısı olmayan kullanıcıların veri analizi yapmasını sağlayan ThoughtSpot, Walmart ve Apple gibi şirketlere hizmet veriyor. Mode satın alması ise şirketin tamamlayıcı bir ürün seti sunmasını sağlayacak. Müşteriler bu sayede ThoughtSpot'un paneli üzerinden modellenmiş veya görselleştirilmiş veriler oluşturabilecek. 

ThoughtSpot'un son zamanlarda bu tarz satın almalarla öne çıktığını söyleyebiliriz. 2021'in Mart ayında SQL tabanlı analiz firması SeekWell'i satın alan ThoughtSpot, aynı yılın Mayıs ayında hız kesmeden veri entegrasyonu sunan Diyotta'yı satın aldı. ThoughtSpot'ın satın aldığı şirketler arasında SagasIT de yer alıyor. 

ThoughtSpot, bu satın alma gücünü ise aldığı yatırımlara borçlu. Şimdiye kadar 663.7 milyon dolar yatırım alan ThoughtSpot'un değerlemesi de son olarak 4.5 milyar dolara ulaştı. 

Mode satın almasının ThoughtSpot'un üretimsel yapay zeka uygulamalarını güçlendirmesi bekleniyor. Bununla beraber ThoughtSpot CEO Sudheesh Nair'in aktardıklarına göre; söz konusu satın alma, ThoughtSpot'un müşteri tabanını 2 katına çıkarırken, yıllık yinelenen gelirini 150 milyon doların üzerine taşıyabilir. 

Bu noktada Mode'un H.I.G. Growth Partners, Valor Equity Partners ve Rev. gibi yatırımcılardan 81 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatmakta fayda var. Hatta Mode'un aktardıklarına göre; şirketin müşteri tabanı, Anheuser-Busch, Zillow, Lyft, Bloomberg, Capital One, VMware ve Conde Nast gibi markalar da dahil olmak üzere Forbes 500'ün yüzde 50'sinden fazlasını kapsıyor. Dolayısıyla girişimin, ThoughtSpot'un müşteri tabanını 2 katına çıkarması ihtimali güçleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.