Apple, akıllı ekranlar üzerinde çalışıyor

M serisi çipleri ekranların içine yerleştirmek isteyen Apple, geliştireceği ekranların daha bağımsız bir şekilde çalışabilmelerini hedefliyor.
Apple, akıllı ekranlar üzerinde çalışıyor

Vision Pro ile birlikte tüm teknoloji dünyasının ilgisini çeken Apple, yeni teknolojiler üzerine çalışmaya devam ediyor. Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, akıllı bir ekran üzerinde çalışıyor.

Apple'ın gücünü A13 çipinden alan Studio Display ile karşımıza çıktığını 2022 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. Bu kez ise M serisi çipleri ekranların içine yerleştirmek isteyen Apple, geliştireceği ekranların daha bağımsız bir şekilde çalışabilmelerini hedefliyor.

Hatırlatmak gerekirse Apple tarafından geliştirilen Studio Display ve Pro Display XDR gibi ekran çözümleri genelde Mac ve MacBook modelleri ile birlikte kullanılıyor. Apple'ın üzerinde çalıştığı yeni ekranlar M serisi çiplerin desteği ile birlikte Mac modelleri ile kullanılmadığında akıllı ekran olarak görev görebilecek.

Apple WWDC 2023'te iOS 17 ile birlikte StandBy özelliğini tanıtmıştı. Bu özellikle iPhone modellerinin bir bilgi ekranı olarak kullanılmasını sağlıyor. StandBy özelliğinin M serisi çiplerin de desteği ile birlikte Apple tarafından geliştirilen ekranlar için sunulması sürpriz olmayacaktır.

Apple'ın üzerinde çalıştığı ekranlardan birinin 27 inç büyüklüğünde olduğunu da ekleyelim. mini-LED teknolojisini kullanacak olan 27 inçlik yeni ekran, Apple Pro Display XDR'ın devamı niteliğinde olacak. Apple'ın akıllı ekranlarının ne gibi özellikler sunacağını ise zaman gösterecek. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.