Yurt dışı seyahatlerindeki alışverişlerde ödenen vergiyi geri almayı sağlayan Utu, 33 milyon dolar yatırım aldı

Utu, 2016 yılında Asad Jumabhoy, Ameer Jumabhoy ve Jeremy Tan tarafından faaliyete geçirildi. Şirket, turistlerin seyahat ettikleri ülkelerdeki alışverişlerinde ödedikleri KDV'yi geri alabilmeleri için teknoloji geliştiriyor.
Yurt dışı seyahatlerindeki alışverişlerde ödenen vergiyi geri almayı sağlayan Utu, 33 milyon dolar yatırım aldı

Seyahat teknolojileri üzerine odaklanan Utu, 33 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, SC Ventures liderliğinde gerçekleştirildi. Singapur merkezli şirket, Ar-Ge faaliyetlerini, ürün gamını geliştirmek ve geliştirmek için kullanacak. 

Utu, 2016 yılında Asad Jumabhoy, Ameer Jumabhoy ve Jeremy Tan tarafından faaliyete geçirildi. Şirket, turistlerin seyahat ettikleri ülkelerdeki alışverişlerinde ödedikleri KDV'yi geri alabilmeleri için teknoloji geliştiriyor. Vergisiz alışveriş, turistlerin seyahat ettikleri ülkelerdeki alışverişlerinde ödedikleri KDV'yi geri alabildikleri bir sistem olarak tanımlanıyor. Kullanıcılar aradaki KDV farkını hava yolu mili olarak alabiliyor.

Seyahat edilen ülkelerdeki alışverişlerde ödenen vergiyi geri alma üzerine çalışıyor

Bu sistem, turizm endüstrisine katkı sağlamanın yanı sıra, turistlerin alışverişlerinden daha fazla faydalanmasını ve tasarruf etmesini sağlıyor. Utu'nun çözümleri, vergisiz alışveriş sürecini daha kolay, hızlı ve kullanıcı dostu hale getirmeyi amaçlıyor. 50 ülkede faaliyet gösteren şirket, kullancılarına yüzde 40'a kadar tasarruf yapma imkanı sağlıyor.

Şirket, yatırımla birlikte fintech girişimi CardsPal'ı da satın aldı. Utu, Air France-KLM, Emirates, Qatar Airways ve Singapore Airlines'ın da aralarında bulunduğu 10 havayolu şirketiyle çalışıyor. Şirket, 50 ülkede faaliyet gösteriyor.

Son 15 yılda girişim fonlarının yalnızca yüzde 1'i seyahat teknolojilerine ayrıldı. Buna rağmen son bir yıl içinde bu alana yapılan yatırımlar dikkat çekmeye başladı. 

Geçen mart ayında online seyahat acentası Worldia, 25 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Fransız merkezli şirketin B Serisi yatırım turu, Credit Mutuel Innovation, Banque des Territoires ve French Founders'ın ortak liderliğinde gerçekleşti. 25 milyon euroluk yatırımın diğer katılımcıları arasında Red River West, CapHorn ve RAISE Ventures vardı. Worldia, 80 destinasyon üzerinden seyahat acentelerinin ve distribütörlerinin kullanıcıları için kişiselleştirilmiş seyahat planlaması sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.