Seyahat teknolojilerine odaklanan Worldia, 25 milyon euro yatırım aldı

2013 yılında kurulan şirket; David Parlange, Erwan Corre ve Grégoire Pasquet tarafından faaliyete geçti. Worldia, 80 destinasyon üzerinden kullanıcılarını kişiselleştirilmiş seyahat planlaması sunuyor.
Seyahat teknolojilerine odaklanan Worldia, 25 milyon euro yatırım aldı

Online seyahat acentası Worldia, 25 milyon euro yatırım aldı. Fransız merkezli şirketin B Serisi yatırım turu, Credit Mutuel Innovation, Banque des Territoires ve French Founders'ın ortak liderliğinde gerçekleşti. 25 milyon euroluk yatırımın diğer katılımcıları arasında Red River West, CapHorn ve RAISE Ventures vardı. Yeni gelen yatırım, şirketin Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarına açılması için kullanılacak. 

2013 yılında kurulan şirket; David Parlange, Erwan Corre ve Grégoire Pasquet tarafından faaliyete geçti. Worldia, 80 destinasyon üzerinden seyahat acentelerinin ve distribütörlerinin kullanıcıları için kişiselleştirilmiş seyahat planlaması sunuyor. 16 bin otelle çalışan girişim, rezervasyon yapma işlemini kolaylaştırıyor. Kullanıcılara gerçek zamanlı fiyat teklifi sunuyor.

Almanya, Belçika ve İspanya pazarlarında faaliyet gösteriyor. ABD'de iki pilot uygulama başlattı. Şirket, kısa süre önce yeni bir kişiselleştirilmiş seyahat planlama platformunun yeni versiyonunu da yayınladı. Worldia önümüzdeki dönemde toplam gelirlerini 1 milyar euroya çıkarmayı hedefliyor. 

Seyahat ve turizm şirketleri, iş süreçlerini otomatikleştirmek ve üretkenliği artırmak için teknolojik araçlardan yararlanıyor. Bu alanda çalışan Türkiye merkezli şirketler dikkat çekiyor. Geçen Nisan ayında seyahat pazar yeri Enuygun.com, geliştirdiği yapay zekâ destekli seyahat asistanı ENBot’u yayına aldı. OpenAI'ın GPT-4 versiyonunu ile tasarlanan seyahat asistanı ile kullanıcıların, gidecekleri yerler için en ideal uçak biletini saniyeler içinde bulabileceği iddia ediliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.