Webrazzi Arena girişimi Bluedot, 5 milyon dolar yatırım aldı

Bu yılın başında aldığı pre-seed yatırımla elektrikli araç kullanıcılarına özel ödeme platformunu kullanıma sunan yerli girişim Bluedot, 5 milyon dolar yatırım aldı.
Webrazzi Arena girişimi Bluedot, 5 milyon dolar yatırım aldı

Bu yılın başında aldığı pre-seed yatırımla elektrikli araç kullanıcılarına özel ödeme platformunu kullanıma sunan yerli girişim Bluedot, 5 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin yatırım turuna Y Combinator, Leap Forward, Operator Stack, LACI Impact Fund, Caffeinated Capital, Ford Driventure, ScaleX ile Plaid, Stripe ve Moonpay'den melek yatırımcılar katıldı.

Bluedot, aldığı yatırımla elektrikli araç sürücüleri için uygulamasını ve kartını geliştirmek, aynı zamanda genişletmek ve filolar için şarj yönetimi sunmayı hedefliyor. 

Şu anda elektrikli araçlar ABD'deki yeni otomobil satışlarının yüzde 5'ini oluşturuyor, ancak Biden yönetimi 2030 yılına kadar elektrikli araç pazar payını yüzde 50'ye çıkarmayı hedefliyor. Federal hükümet, elektrikli araçların benimsenmesini teşvik etmek için 500 bin yeni halka açık şarj istasyonu inşa etmeye yatırım yapıyor. Fakat şarj etme önemli bir engel olmaya devam ediyor. Sürücüler genellikle şarj için birden fazla uygulamayı ve kartı yönetmek zorunda kalıyor ve bu da özellikle filo sürücüleri için erişilebilirliği engelliyor. Dahası, şarj etme davranışını ve harcamalarını takip etmek oldukça zor olduğu için bu durum genel operasyonlarda verimsizliğe yol açıyor. Özellikle evde şarj söz konusu olduğunda, şarj masraflarının geri ödenmesindeki karmaşıklıklar sorunu daha da kötüleştiriyor.

Bluedot kurucuları Selinay Parlak ve Ferhat Babacan

Bluedot kurucuları Ferhat Babacan ve Selinay Parlak'ın elektrikli araç kullanıcılarının ve filolarının karşılaştığı şarj sorunlarını gidermek için gördüğü fırsat ise Wex'e benzer, ancak yalnızca elektrikli araç sürüşü ve şarjına odaklanan kullanışlı bir yakıt kartı platformu oluşturmak.

Bluedot CEO'su Babacan, "Şarj istasyonları kurma deneyimimizden ve elektrikli araç kullanıcı deneyimini araştırmamızdan, bireylerin şarj için beş farklı mobil uygulama kullanmasının veya filo yöneticilerinin filo şarjını idare etmek için birden fazla gösterge tablosu ve ön ödemeli kart kullanmasının bir güçlük olduğunu biliyorduk. Bu yüzden tüm süreci basitleştirmek için yola çıktık." dedi.

Son yatırımlarla Bluedot, rota optimizasyonu ve evde şarj geri ödemesi gibi gelişmiş özellikleri mobil uygulamasına ve kontrol paneline dahil etmeyi planlıyor. Bluedot, elektrikli araç şarj ağlarının kullanımının artırılmasında önemli bir rol oynamayı ve bu gelişen ortamda kilit bir oyuncu olmayı hedefliyor.

Filo Yönetim Şirketleri, OEM'ler ve kiralama şirketleri ile yakın iş birliği içinde çalışan Bluedot, önümüzdeki aylarda portföyünü yeni filo dikeylerini içerecek şekilde genişletmeyi planlıyor. Şirket ayrıca elektrikli araç erişimini desteklemek, bireysel ve filo deneyimini basitleştirmek ve sektörü daha da ileriye götürmeye yardımcı olmak için stratejik ortaklıklar kurmak için çalışıyor.

Bluedot, Webrazzi Arena 2018 sahnesinde yer alan girişimlerden biriydi. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.