Fintech girişimi TreasurySpring, 29 milyon dolar yatırım aldı

TreasurySpring, Balderton Capital tarafından yönetilen B serisi turda 29 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Mubadala Capital, ETFS Capital, MMC Ventures ve Anthemis Group yer aldı.
Fintech girişimi TreasurySpring, 29 milyon dolar yatırım aldı

Fintech girişimi TreasurySpring, 29 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, Balderton Capital tarafından yönetildi. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Mubadala Capital, ETFS Capital, MMC Ventures ve Anthemis Group yer aldı. İngiltere merkezli şirketin değerlemesi yaklaşık 100 milyon dolara yükseldi. 

Şirket, 2017 yılında hedge fonlar, varlık yönetimi ve yatırım danışmanlığı alanlarında çalışan Kevin Cook, James Skillen ve Matthew Longhurst tarafından kuruldu. TreasurySpring, likidite ve varlık yönetimi çözümleri sunan bir fintech şirketi olarak konumlanıyor. Şirket, kurumsal müşterilere nakit yönetimi, kısa vadeli yatırımlar, mevduat yönetimi ve diğer likidite odaklı finansal hizmetler sunmayı amaçlıyor.

TreasurySpring, likidite optimizasyonu yani nakit varlıklarını en verimli şekilde yönetebiliyor, likidite riskinin azaltabilmesini sağlıyor. Böylece şirketler yatırımlarını optimize edebiliyor. Ayrıca farklı varlık sınıflarına erişim imkanı sağlıyor. Bu da müşterilerin yatırımlarını çeşitlendirmelerini ve riskleri dağıtmalarına imkan veriyor. Daha geniş bir varlık yelpazesine erişim, potansiyel getirileri artırabiliyor ve portföyleri dengeliyor. Bu da şirketlerin nakit yönetimi ve likidite optimizasyonu konusunda daha etkili olmalarını sağlıyor ve finansal hedeflerine ulaşmalarına yardımcı oluyor. 

Şirketin müşteri portföyünde 5 milyon ila 10 milyon dolar arasında nakit rezervine sahip isimler yer alıyor. Bunlar arasında Sainsbury's, Schroders, Muller, Hg, Bunq, Lendable, Tide gibi şirketleri saymak mümkün. 

İngiltere merkezli bir Flagstone adlı şirket tam olarak bu alanda faaliyet gösteriyor olmasa da TreasurySpring'in rakipleri arasında sayılabilir.  Bu girişim, finansal kuruluşlara ve bireysel yatırımcılara bir mevduat pazarı platformu sunan bir fintech şirketi olarak tanımlanıyor. Şirket, müşterilere farklı bankaların sunduğu mevduat ürünleri arasında rekabetçi faiz oranlarına erişim sağlıyor. Böylece müşteriler, mevduatlarını daha yüksek faiz oranlarıyla değerlendirebiliyor ve gelirlerini artırabiliyor. Yani riskten kaçınan küçük yatırımcıya destek oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.