Hasta randevuları için rezervasyon platformu DexCare, 75 milyon dolar yatırım aldı

2021 yılında Derek Streat ve Sean O’Connor tarafından kurulan şirketin amacı, hastaların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak.
Hasta randevuları için rezervasyon platformu DexCare, 75 milyon dolar yatırım aldı

Hasta randevuları için rezervasyon platformu DexCare, 75 milyon dolar yatırım aldı. C Serisi yatırım turu, ICONIQ Growth tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna Transformation Capital, Kaiser Permanente Ventures, Define Ventures, Frist Cressey Ventures ve SpringRock Ventures katıldı. Şirketin şimdiye kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 146 milyon dolara yükseldi. 

2021 yılında Derek Streat ve Sean O’Connor tarafından kurulan şirketin amacı, hastaların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak. Şirket, temelde uzaktan tıbbi danışmanlık ve tedavi hizmeti veriyor. 

DexCare, kullanıcıların doktor randevularını online olarak planlamalarına olanak tanıyor. Kullanıcılar, sağlık hizmeti sağlayıcılarının listesine erişebiliyor. Böylece, hastalar kendileri veya aile üyeleri için en uygun sağlık hizmetini seçebiliyor. Hastalar, acil servislere olan yakınlığı ve mevcut hizmet saatlerini görebiliyor. İhtiyaç duyduklarında hızlıca yardım alabiliyor. 

DexCare, ABD'de 50 eyalette 57 milyondan fazla kullanıcıya hizmet veriyor ve Kaiser Permanente, Providence ve Community Health Network gibi ABD'nin önde gelen sağlık kuruluşlarıyla ortaklık yapıyor.

Uzaktan tıbbi danışmanlık ve tedavi hizmeti sunan platformlar, yeni teknolojilerin gelişmesi ile birlikte her geçen gün daha kullanıcı dostu, daha hızlı ve etkin kullanım özellikleri ile sürekli gelişiyor. Uzaktan sağlık hizmeti hem hekimler ve uzmanlar hem de hastalar ve danışanlar için birçok avantaj sunuyor. 

Geçen mayıs ayında, bu alanda çalışan Patient21, 108 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Berlin merkezli şirketin C Serisi yatırım turuna Pitango liderlik etti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında PICO Venture Partners, Bertelsmann Investments, Artian, Target Global, Piton Capital bulunuyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.