Tele-sağlık girişimi Patient21, 108 milyon dolar yatırım aldı

2019 yılında kurulan şirket, Christopher Muhr ve Nicolas Hantzsch tarafından faaliyete geçti. Şirket, kullanıcıların günlük sağlık hizmetlerini daha kolay yönetmeyi amaçlıyor.
Tele-sağlık girişimi Patient21, 108 milyon dolar yatırım aldı

Tele-sağlık girişimi Patient21, 108 milyon dolar yatırım aldı. Berlin merkezli şirketin C Serisi yatırım turuna Pitango liderlik etti. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında PICO Venture Partners, Bertelsmann Investments, Artian, Target Global, Piton Capital vardı. Şirket, yeni yatırımı Avrupa'nın diğer ülkelerine açılmak için kullanacak. 

2019 yılında kurulan Patient21, Christopher Muhr ve Nicolas Hantzsch tarafından faaliyete geçti. Şirket, kullanıcıların günlük sağlık hizmetlerini daha kolay yönetmeyi amaçlıyor. Online doktor rezervasyonu, ödeme, faturalandırma gibi hizmetler veren Patient21, her yıl 300 bin hastaya hizmet veriyor. Şirket, şu an diş sağlığına odaklanıyor. 

Tele-tıp özellikle yeni teknolojilerin gelişmesi ile birlikte her geçen gün daha kullanıcı dostu, daha hızlı ve etkin kullanım  özellikleri ile sürekli gelişiyor. Uzaktan sağlık hizmeti hem hekimler ve uzmanlar, hem de hastalar ve danışanlar için birçok avantaj sunuyor. Bu alanda yapılan yatırımlar ve birleşme satın almalar dikkat çekiyor.

WeightWatchers, tele-sağlık girişimi Sequence'ı 132 milyon dolara satın aldı. Geçen mart ayında 132 milyon dolarlık anlaşmanın 26'ı milyon doları nakit ödenecek. 106 milyon dolarlık kısım ise hisse bazlı ödeme şeklinde gerçekleştirilecek. Satın alma 2023 yılı içinde tamamlanacak.

Geçen ocak ayında dijital sağlık girişimi Angle Health 58 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. ABD merkezli şirketin 58 milyon dolarlık yatırım turu Portage tarafından yönetildi. A Serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında SixThirty Ventures, Crew Capital, PruVen Capital, Mighty Capital, Aloft VC, Wing Venture Capital, Mindset Ventures, Wormhole Capital ve Pilot'un kurucusu Waseem Daher vardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.