WeightWatchers, tele-sağlık girişimi Sequence'ı 132 milyon dolara satın alıyor 

132 milyon dolarlık anlaşmanın 26'ı milyon doları nakit ödenecek. 106 milyon dolarlık kısım ise hisse bazlı ödeme şeklinde gerçekleştirilecek. Satın alma 2023 yılı içinde tamamlanacak. 
WeightWatchers, tele-sağlık girişimi Sequence'ı 132 milyon dolara satın alıyor 

Dijital sağlık şirketi WeightWatchers, tele-sağlık girişimi Sequence Clinical Platform'u 132 milyon dolara satın alacağını duyurdu. 132 milyon dolarlık anlaşmanın 26'ı milyon doları nakit ödenecek. 106 milyon dolarlık kısım ise hisse bazlı ödeme şeklinde gerçekleştirilecek. Satın alma 2023 yılı içinde tamamlanacak. 

1963 yılında New York'ta Jean Nidetch tarafından kurulan WeightWatchers, kapsamlı ve puan sistemiyle çalışan bir diyet programı sunuyor. Kullanıcılar günlük olarak 25-30 puana sahip bir beslenme rutini ile aylık olarak ortalama 4-6 civarında kilo veriyor. Yasaklı herhangi bir besin bulunmayan programın amacı besinlerin puan toplamını düşük tutmaya çalışmak. 18 bin çalışana sahip olan şirket, 2018'de 1,5 milyar dolar gelir elde etti. WeightWatchers aynı sene ismini WW olarak değiştirdi.

Sequence ise Weekend Health kurucuları Calvin Young ve Rémi Cossart tarafından 2021'in sonlarında piyasaya sürüldü. Şubat 2023 itibarıyla 24 bin kullanıcıya ulaştı. İki sene içinde 25 milyon dolar piyasa değerine sahip bir şirket haline dönüştü. Şirket, kullanıcılarına kilo yönetimi konusunda hizmet veriyor. Kilo yönetimi; hormonal, genetik ve metabolik süreçlerle etkileşimini içeren karmaşık bir süreci kapsıyor. Temel olarak yaptığı iş, bireyin idealize ettiği kiloyu korumasına yardımcı olmak. Diyetisyen ve yaşam koçlarıyla çalışan Sequence'in hizmet bedeli aylık 99 dolar. 

WeightWatchers CEO'su Sima Sistani, WeightWatchers'ın beslenme ve davranış değiştirme programının insanların uzun vadede sağlıklı alışkanlıklar edinmelerine olanak sağladığını söyleyerek şirketin vizyonunu açıklıyor. Bu satın alma sayesinde bu davranış değişikliğini tıbbi açıdan uygun klinik çözümlerle eşleştirmek amacıyla yaptıklarını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.