iOS 17 ile birlikte AirDrop'a gelen 5 özellik

Dosya gönderimini kolaylaştıran bir araç olarak karşımıza çıkan AirDrop, Apple cihazlarındaki en çok kullanılan araçlardan biri. Bu yazımızda iOS 17 ile birlikte AirDrop'a eklenen yeni özelliklere yakından bakıyoruz.
iOS 17 ile birlikte AirDrop'a gelen 5 özellik

Geçtiğimiz haftalarda düzenlediği WWDC 2023 ile yeni ürünlerini görücüye çıkaran Apple'ın, mobil işletim sistemi olan iOS'in yeni versiyonunu tanıttığını da sizlere aktarmıştık. Pek çok yeni özelliğe sahip olan iOS 17, Apple ekosisteminin en sevilen çözümleri arasında yer alan AirDrop için de yeni özellikler sunuyor. Dosya gönderimini kolaylaştıran bir araç olarak karşımıza çıkan AirDrop, Apple cihazlarındaki en çok kullanılan araçlardan biri. Bu yazımızda iOS 17 ile birlikte AirDrop'a eklenen yeni özelliklere yakından bakıyoruz.

Yeni AirDrop özellikleri

NameDrop

Genelde dosya paylaşımı için kullanılan AirDrop, yeni gelen NameDrop özelliği ile birlikte numara paylaşmayı da oldukça kolaylaştırıyor. NameDrop özelliği sayesinde iPhone'ları yan yana getirerek rehberinizdeki kişilerin bilgilerini kolayca paylaşabilirsiniz. NameDrop özelliğinin Apple Watch ile birlikte çalıştığını da ekleyelim. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre NameDrop özelliği bu yıl içinde kullanıma sunulacak.

Yan yana dosya paylaşımı

iPhone modellerinin yan yana getirilerek paylaşım yapılması özelliği fotoğraf ve dosya paylaşımları özelinde de kullanılabiliyor. Normal şartlarda paylaşım için AirDrop'u seçtiğiniz sonrasında yakınınızda bulunan cihazlardan birini seçmeniz gerekiyordu. Yeni gelen özellik ile birlikte AirDrop'u seçtikten sonra yanınızdaki iPhone otomatik olarak seçiliyor. Bu sayede dosya gönderimi süreci daha hızlı bir hale geliyor.

Ön izlemeler için yeni güvenlik özelliği

Kullanıcıların izni olmadan AirDrop üzerinden herhangi bir dosya gönderimi yapılamayacağını hatırlatalım. İzin olmadan dosya gönderimi yapılmasa da dosya gönderimi teklifi sırasında gönderilecek olan görsellerin ön izlemeleri alıcı tarafından görünebiliyor. Bu durum kullanıcıların görmek isteyecekleri görselleri görmelerine neden oluyor. Bu konuda bir değişiklik yapan Apple, görsel ön izlemelerini bulanık olarak kullanıcılarına sunacak.

İnternet üzerinden dosya gönderimi

Apple ürünleri arasında dosya gönderimi yapmanızı sağlayan AirDrop, tıpkı Bluetooth teknolojisi gibi belli bir menzil içinde çalışıyor. Yeni gelen özellikler ile birlikte bu durum da değişti. iOS 17 ile birlikte cihazlar yakın olmasa da dosya gönderim süreci internet üstünden devam edecek. İnternet üzerinden dosya gönderimi için her iki tarafın da iCloud'da oturum açmış olmaları gerekiyor.

AirDrop ile SharePlay kullanımı

İki iPhone modelinin yan yana getirilmesi sadece NameDrop için değil SharePlay için de kullanılabiliyor. Yeni SharePlay API'ı sayesinde iPhone modelleri yan yana geldiğinde AirDrop otomatik olarak bağlantı kuruyor. Bu bağlantı sayesinde SharePlay de kolayca kullanılabiliyor. SharePlay sayesinde aynı içeriği iki farklı cihazda aynı anda tüketmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.