Instagram, Telegram benzeri Kanallar özelliğini tüm kullanıcılara açtı

Bu ayın ilk günlerinde Kanallar özelliğini WhatsApp'a da taşıdığını duyuran Meta, şu an için özelliği yalnızca Kolombiya ve Singapur'daki seçkin iş ortaklarına açtı. Kanallar, önümüzdeki aylarda Messenger ve Facebook'ta da kendini gösterecek.
Instagram, Telegram benzeri Kanallar özelliğini tüm kullanıcılara açtı

Daha önce Instagram'ın Kanallar özelliğinden sizlere bahsetmiştik. Meta CEO'su Mark Zuckerberg'ün kendi kanalında aktardıklarına göre, Instagram, Telegram benzeri Kanallar özelliğini tüm kullanıcılara açtı. 

İçerik üreticilerinin, hayranlarıyla DM üzerinden iletişim kurmasını sağlayan Kanallar, içerik üreticileri tarafından ilgiyle karşılandı. Hatta Mayıs ayında Adam Mosseri ve Mark Zuckerberg, Zuckerberg'ün kanalı üzerinden ortak yayın yaparak özelliğin, içerik üreticilerinin iş birliği yapmasına nasıl katkıda bulunduğunu açıkça sergiledi. 

Kullanıcılar, kendilerine gelen bildirimler üzerinden Kanallar'a katılabiliyor. Bununla beraber, kullanıcıların Mesajlar sekmesinde yer alan Önerilen Kanallar'ı ziyaret ederek katılabilecekleri Kanalları seçebilmesi hedefleniyor. Instagram, söz konusu önerilerin kullanıcıların ilgi alanına ve içerik üreticilerle etkileşimlerine dayandığını belirtiyor. 

Meta'nın bu alanda test ettiği özelliklerden biri de takipçiler için soru komutları. Buna ek olarak şirket, içerik üreticileri için kanalın sona erme tarihini ve saatini belirleme, moderatör ekleme ve Hikayeler için bağlantı paylaşımı gibi özellikleri de test etmekte. 

Bu ayın ilk günlerinde Kanallar özelliğini WhatsApp'a da taşıdığını duyuran Meta, şu an için özelliği yalnızca Kolombiya ve Singapur'daki seçkin iş ortaklarına açtı. WhatsApp kanallarının önümüzdeki dönemde daha geniş kitlelerle buluşması planlanıyor. Daha önce paylaşılan bilgilere göre; Kanallar, önümüzdeki aylarda Messenger ve Facebook'ta da kendini gösterecek.

Zuckerberg'ün takibe alınması yönünde önerdiği Instagram kanalları arasında ise Cricket Council (ICC), yönetmen Karen X. Cheng, influencer Michael Le ve sanatçı Daniel Arsham yer alıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.