Squarespace'e satılan Google Domains kapanıyor

Squarespace, Google ile varlık satın alma anlaşması imzaladığını açıkladı. Bu satın alma, Google Domains üzerinde barındırılan 10 milyon alan adını içerirken, milyonlarca Google Domains müşterisini ilgilendiriyor.
Squarespace'e satılan Google Domains kapanıyor

Squarespace, Google Domains'deki tüm domain kayıtlarını ve bunlarla ilişkili müşteri hesaplarını satın almak üzere harekete geçti. Squarespace bugün paylaştığı duyuruyla Google ile varlık satın alma anlaşması imzaladığını açıkladı.

Anlaşma kapsamında Google Domains kapanıyor ve bir geçiş sürecine girerek varlıklarını Squarespace'e satıyor. Bu satın alma, Google Domains üzerinde barındırılan 10 milyon alan adını içerirken, milyonlarca Google Domains müşterisini ilgilendiriyor. Bloomberg'ün şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Squarespace, Google Domains için 180 milyon doları gözden çıkardı.

Google, 2014 yılında hayata geçen Google Domains operasyonunu, "odağını keskinleştirmek" amacıyla sattığını ifade ediyor. 2022 yılında beta sürümünden çıkan Google Domains, HTTPS ve üst seviye domainler olan TLD'lerin savunucusu olarak konumlanmaktaydı.

Google Ticari Alışveriş Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Matt Madrigal'in açıkladığına göre Google Domains ekibi, önümüzdeki aylarda müşterilerin sorunsuz bir geçiş yapması için gereken desteği verecek. Squarespace ise domainleri yönetme ve satın alma konusunda entegre bir hizmet sunarken, müşterilerin online varlıklarını inşa etmeleri için ihtiyaç duyabileceği araçları da tedarik edecek. 

Squarespace, satın almanın tamamlanmasıyla tüm mevcut Google Domains müşterilerinin yenileme ücretlerini en az 12 ay boyunca karşılayabileceğini ima etti. Google Domain'lerinin çalışmasında herhangi bir kesinti yaşanması beklenmiyor. Geçiş dönemi boyunca ve sonrasında Domain'lerin kullanımında bir problem yaşanmayacağı, yalnızca kullanıcıların Squarespace müşterisi olacağı dile getirildi. 

Buna ek olarak Squarespace, Google Domains üzerinden hizmete kaydolan Google Workspace müşterilerine faturalama ve destek hizmetleri de sunacak. Bu kapsamda müşteriler diledikleri zaman domain hesaplarında değişiklik yapma seçeneğine sahip olmayı sürdürecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.