Google Lens, cilt sorunlarını tespit edebilecek

Kullanıcılar, Google Lens'e ciltlerinin sorun olduğunu düşündüğü kısmının fotoğraflarını yükleyerek benzer sonuçlara ulaşabilecek. Böylece çektikleri fotoğraflar sayesinde cilt sorunun ne olduğunu öğrenebilecek.
Google Lens, cilt sorunlarını tespit edebilecek

Google sağlık sektörüyle ilgili yaptığı çalışmalarla gündemden düşmüyor. Şirket, Google Lens'in sağlık konusunda, cilt sorunları odağında güncellendiğini duyurdu. 

2017'de çıkan Google Lens, kullanıcıların kameralarıyla gördüklerini aramasına, resim veya ekran görüntüsü almasına olanak tanıyor. Kullanıcılar, Google Lens'e ciltlerinin sorun olduğunu düşündüğü kısmının fotoğraflarını yükleyerek benzer sonuçlara ulaşabilecek. Böylece çektikleri fotoğraflar sayesinde cilt sorunun ne olduğunu öğrenebilecek. Yapay zeka teknolojisini kullanan sistem, sadece cilt sorunlarını tespit etmiyor. Tırnak, saç dökülmesi gibi sorunlarla ilgileniyor.  Google'ın amacının bilgi vermek olduğunu teşhis koymak olmadığının altını çizelim.

Cilt yani deri vücudumuzun iskelet sisteminden sonraki en geniş organı olarak kabul ediliyor. Erişkin bir insanın toplam vücut ağırlığının yüzde 15'ini oluşturuyor. Bu yüzden insan vücudunda oldukça önemli olan cilt üzerine odaklanması çok da şaşırtıcı değil. 

Google sağlık konusu alanında çalışmalar yapan teknoloji şirketlerinin başında geliyor. Geçtiğimiz mart ayında şirket yayınladığı blog yazısında her sene düzenlediği The Check Up etkinliğinde sağlık alanında yaptığı yeni güncellemeleri duyurdu.

Google, özellikle ABD'de yaşayan insanların kendilerine en yakın düşük maliyetli hastane bulmalarını kolaylaştıracağını açıkladı. Yakın zamanda kullanıcıların arama sonuçlarında ücretsiz ve düşük maliyetli sağlık hizmeti sunan hastaneleri görebileceklerini kaydetti. Bu kurumların "ücretsiz veya düşük maliyetli bakım" başlığı altında listeleneceği açıklandı. Şirketin hedefi, insanların birinci basamak sağlık hizmetine ulaşmasını kolaylaştırmak.  

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.