Notion şablonlarını gelire dönüştürmek isteyen yaratıcılar için tasarlanmış platform: Notion Insider

Notion Insider, içerik üreticilerin Notion'da oluşturduğu özgün şablonları, platformda diğer Notion kullanıcılarına sunmasına ve bunları gelire dönüştürmesine yardımcı olmayı hedefliyor.
Notion şablonlarını gelire dönüştürmek isteyen yaratıcılar için tasarlanmış platform: Notion Insider

Notion Insider, Notion kullanıcılarına özel tasarlanmış bir şablon (template) pazar yeri olarak hizmet veriyor. Notion Insider, içerik üreticilerin Notion'da oluşturduğu özgün şablonları, platformda diğer Notion kullanıcılarına sunmasına ve bunları gelire dönüştürmesine yardımcı olmayı hedefliyor.

İçerik üreticilerine gelir elde etme imkanı sunuyor

Farklı sektörlerden ve ihtiyaçlardan kullanıcılara hitap eden bu platform, içerik üreticilerine yaratıcı zekalarını ve tasarım yeteneklerini gelire dönüştürme fırsatı sunuyor. İçerik üreticiler kendi Notion şablonlarını oluşturup profil sayfalarını listeleyerek yaptıkları satışlardan kazanç elde edebiliyorlar. Hem bireysel kullanıcılar için hem de iş dünyasına yönelik çözümler sunan şablonlarla, Notion Insider, kişilerin iş süreçlerini optimize etmesini ve Notion'da daha verimli hale gelmesini hedefliyor.

Notion Insider'ın amacı, template oluşturucularını ve kullanıcıları bir araya getirerek, herkes için daha zengin ve daha etkili bir Notion deneyimi oluşturmak olarak belirtiliyor. 

Stripe Connect üzerinden banka hesaplarını veya Stripe hesaplarını bağlayarak ödemelerini alabiliyorlar

Notion Insider'ın kişiselleştirilmiş paneli sayesinde, yaratıcılar şablonlarının satış istatistiklerini gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor. Ayrıca, Stripe Connect üzerinden banka hesaplarını veya Stripe hesaplarını bağlayarak, ödemelerini alabiliyorlar. Hazır şablonlar sayesinde, kullanıcılar kendi sistemlerini sıfırdan oluşturma ihtiyacını ortadan kaldırıyor ve zaman tasarrufu sağlıyorlar. Tasarımcılar, platform üzerinden yaptıkları satışlardan elde edecekleri gelir ile yaratıcılıklarını desteklerken, aynı zamanda dünya genelinde bir etki yaratma fırsatı buluyorlar.

Notion Insider, topluluğundaki bağımsız yaratıcıların sayısı 600’ü geçen Komünite ile no-code yazılım ekibi Kod-suz’un birlikte hayata geçirdiği bir pazar yeri modeli.

Adına “info product” denen ve içeriğe dayalı olan dijital ürünlerin satış hacminin her geçen yıl büyüdüğü alanda, Notion en büyük yeri kaplıyor. İçerik üreticileri, internetten para kazanma amacıyla üretime başlarken, yöneldikleri ilk platform Notion oluyor. Platform yaratıcılara Notion şablonlarını oluşturarak ve satışa sunarak gelir elde etme fırsatı sunmasıyla öne çıkıyor.

Notion Insider, kullanıcıların ve tasarımcıların etkileşimde bulunabilecekleri bir sosyal ağ özelliği de sunuyor. Kullanıcılar, şablonları yorumlayabiliyor, puanlayabiliyor ve favorilerine ekleyebiliyor, ayrıca yaratıcılarla iletişim kurarak geri bildirim verebiliyor ve yeni şablonlar için taleplerde bulunabiliyorlar. Bu şekilde, platform kullanıcılar arasında bir topluluk oluşturuyor ve bilgi paylaşımını teşvik ediyor. 

Notion Insider’ın ürünleşme sürecini Kodsuz’un kurucusu Eren Dik şu sözlerle anlatıyor:

Kodsuz ekibi olarak problem çözmek tutkuyla yaptığımız bir iş. Bu, ekibimizin ruhunda var. Piyasada varolan Notion pazar yerlerinde kullanıcıların satın alacakları ürünün içeriği hakkında yeterli bilgiye sahip olamaması ve sürekli başka bir web sitesine yönlendiriliyor olması kaliteli bir deneyim değildi. Bu, Notion Insider'ın fitilini ateşleyen kıvılcım oldu. Hızlıca Komünite ekibiyle bir araya gelerek istişare edip bir taslak çıkardık. Notion Insider uygulamasını bir no-code platformu olan Bubble ile geliştirdiğimiz için hızlıca aksiyon alabildik. Ekibin no-code uzmanlığı ve tecrübesiyle yalnızca birkaç hafta içerisinde ürünü MVP'den öte hale getirdik. Bugün ise Product Hunt'ta lansmandayız. Bu bizim için heyecan ve mutluluk verici.

Notion Insider ile Türkiye’deki içerik üreticilerin geleceğini şekillendireceklerini söyleyen Komünite’nin kurucusu Fatih Güner ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

İster deneyimli bir Notion profesyoneli olun, ister gelişmekte olan bir organizasyon gurusu olun, bu, sizin dehanızı paylaşma, başkalarına ilham verme ve hatta yaratıcılığınızdan para kazanma şansınız. Notion Insider yalnızca bir platform değil, bir topluluk. Birlikte bir üretkenlik merkezi kuruyoruz.

Tasarımcı ya da yazılımcı olmayan, ancak internet araçlarını kullanarak gelir elde isteği olan insanlar, sıklıkla içerik üretimine yöneliyorlar. ChatGPT’nin olanakları ile artık içerik üretmek de çok kolaylaştı. Ancak, bu içeriği organize hale getirmek, Notion gibi bir araç vasıtasıyla tasarımlamak ve tabi nihayetinde duyurmak ve satmak halen çok zor. Komünite, Türk içerik üreticilerini bu noktada hızla aktive etme amacı taşıyor.

Notion Insider’da, Komünite üyelerinin platforma yükledikleri ve satmaya başladıkları ilk Notion template üzerinden, ilk 3 ay geçerli olmak üzere komisyon ödemeyeceklerini de belirtelim.

Bugün Product Hunt’ta global lansmanını yapan Notion Insider’a buradan göz atabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.