Google Alışveriş, yapay zeka desteğiyle giysileri satın alma öncesinde gerçek insanlar üzerinde gösteriyor

Google, yeni alışveriş özelliği sayesinde kullanıcıların giysileri satın almadan önce gerçek modeller üzerinde görebilmesini sağlıyor.
Google Alışveriş, yapay zeka desteğiyle giysileri satın alma öncesinde gerçek insanlar üzerinde gösteriyor

Gözünü üretimsel yapay zekaya çeviren Google, yeni alışveriş özelliği sayesinde kullanıcıların giysileri satın almadan önce gerçek modeller üzerinde görebilmesini sağlıyor. Bu yenilik, önümüzdeki haftalarda Google Alışveriş kapsamında yayınlanacak pek çok özellikten biri. 

Google'ın sanal ürün deneme aracı, bir giysinin görselini alarak farklı pozlar veren modellerin üzerinde nasıl duracağını, esneme ve döküm gibi detayları tahmin ediyor. Bugünden itibaren ABD'deki kullanıcılar Google Alışveriş üzerinden Anthropologie, Everlane, H&M ve LOFT gibi markaların ürünlerini modeller üzerinde deneyebilecek. İlk etapta kadın giyim ürünleri için kullanılabilen özellik yılın sonlarına doğru erkek giyim ürünlerini de kapsayacak. Şu an için sadece üst kategorisindeki giyim ürünleri 

Kullanıcılar, her bir beden seçeneği için farklı beden türlerine sahip modellere erişebiliyor. Seçilen modellerin farklı ten renklerine sahip olmasına da dikkat edildi. Giysi bedenleri ise XXS'ten XXXXL'e uzanıyor. Kullanıcılar, bedenler arasında gezinirken, farklı fiyattaki, renkteki ve desenlerdeki benzer ürünleri de inceleyebiliyor. 

Yapay zeka modelinin detayları 

Sanal ürün deneme özelliği Google'ın kurum içinde geliştirdiği yeni diffusion tabanlı bir model. Bu arada diffusion tabanlı modeller arasında Stable Diffusion ve DALL-E 2 gibi modeller yer almakta. Google, modeli eğitirken, çok sayıda görsel çifti kullandı. Bu görsel çiftleri, her biri iki benzersiz pozda giysi giyen bir kişiyi içermekteydi. Modelin daha iyi çalışması adına, aynı süreç, rastgele giysi ve insanları içeren görsel çiftleri ile tekrarlandı. Görsellerin oluşturulması için 40 kadın ve 40 erkekten oluşan 80 model kullanıldı. 

Bir süredir teknoloji devlerinin sanal ürün denemeye odaklandığını belirtmekte fayda var. Geçen yıl Amazon ayakkabılar için sanal ürün deneme özelliği ile AR alışverişe adım attı. Aynı şekilde Walmart, sanal ürün deneme teknolojisi ile müşterileri modele dönüştürdü. Daha önce L’Oréal, Estée Lauder, MAC Cosmetics, Black Opal ve Charlotte Tilbury gibi makyaj ürünleri kapsamında markalarla sanal ürün deneme alanına adım atmıştı. Google'ın yapay zeka desteğiyle Alışveriş kısmında Sanal Ürün Deneme eklemesi, bu alandaki adımlarını sağlamlaştırdığını gösteriyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.