Fintech girişimi Paro, 25 milyon dolar yatırım aldı

Paro, 2016 yılında Amerikalı girişimciler Michael Burdick ve Rob Krolik tarafından faaliyete geçti. Girişim, şirketlerin bağımsız finansal uzmanlarla bağlantı kurmalarını sağlıyor
Fintech girişimi Paro, 25 milyon dolar yatırım aldı

Fintech girişimi Paro, 25 milyon dolar yatırım aldı. C Serisi yatırım turu, Top Tier Capital Partners liderliğinde gerçekleştirildi. Yatırım turunun diğer kullanıcıları arasında Madrona Venture Group, Revolution Ventures ve Sierra Ventures yer aldı. ABD merkezli şirketin şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı 67 milyon dolara çıktı. Paro yeni gelen yatırımı Ar-Ge çalışması için kullanacağını açıkladı.

Paro, 2016 yılında Amerikalı girişimciler Michael Burdick ve Rob Krolik tarafından faaliyete geçti. Girişim, şirketlerin bağımsız finansal uzmanlarla bağlantı kurmalarını sağlıyor. Şirketlerin finansal ihtiyaçlarına uygun uzmanları bulmalarına yardımcı oluyor. Finans uzmanlarının proje bazlı çalışmalarına olanak tanıyor.

Aynı zamanda muhasebe, finansal analiz, vergi hazırlığı, bütçe yönetimi ve finansal planlama gibi alanlarda hizmet veriyor. Paro'ya göre kapasiteyi yönetmenin ve yetenekleri elde tutmanın yeni yollarını aramak ve anlamak önemli. Hatırlatmak gerekirse Paro, 2021 yılının üçüncü çeyreğinde B serisi yatırım turunu kapatmıştı. Paro tarafından aktarılan bilgilere göre B serisi yatırım turundan bu yana şirketin gelirleri üç katına çıktı.

Girişim ekosisteminin en verimli alanlarından biri haline gelen finansal teknoloji girişimleri, hem ülkemizde hem de tüm dünyada yatırımlar almaya devam ediyor. 2022'nin Ekim ayında Londra merkezli olarak kurulan wamo, Re-Pie Portföy başta olmak üzere 8 melek yatırımcının katıldığı yatırım turunda 19 milyon dolar değerleme üzerinden 1,5 milyon dolar yatırım aldı. Şirket, İngiltere ve Avrupa’da KOBİ’lerin finansal yönetim ve organizasyonu üstlenmenin yanında Türkiye’den yurt dışına açılan ve açılmak isteyenlere hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.