Fintech girişimi wamo, 19 milyon dolar değerleme ile 1.5 milyon dolar yatırım aldı

wamo, Re-Pie Portföy başta olmak üzere 8 melek yatırımcının katıldığı yatırım turunda 19 milyon dolar değerleme üzerinden 1,5 milyon dolar yatırım aldı.
Fintech girişimi wamo, 19 milyon dolar değerleme ile 1.5 milyon dolar yatırım aldı

2021 yılının Ocak ayında Londra merkezli olarak kurulan, İngiltere ve Avrupa’da KOBİ’lerin finansal yönetim ve organizasyonu üstlenmenin yanında Türkiye’den yurt dışına açılan ve açılmak isteyen girişimlere hizmet sunan finansal servis platformu wamo, Re-Pie Portföy başta olmak üzere 8 melek yatırımcının katıldığı yatırım turunda 19 milyon dolar değerleme üzerinden 1,5 milyon dolar yatırım aldı.

Sağladığı dijital altyapıyla şirketlerin yurt dışı pazarlarda banka hesabı açmalarını kolaylaştıran ve kullanıcılarının her an her yerden ticaret yapabilmelerine olanak sağlayan platform, aldığı yatırımla büyümenin yanı sıra ekibini genişletmeye, Güney Kıbrıs ve İtalya başta olmak üzere yeni pazarlara girmeye ve yeni ürünler geliştirmeye odaklanacak.

Kurdukları platform ve geliştirdikleri inovatif çözümlerle hızlı bir ivme yakaladıklarını ve Türkiye’deki kullanıcılara yurt dışı ticaretleri için gerekli olan banka hesabı açmak başta olmak üzere tüm finansal süreçlerin yönetimi konusunda hizmet sunduklarını ifade eden wamo’nun Kurucusu Yankı Önen, wamo olarak şu anda halihazırda İngiltere, Avrupa Birliği, İsviçre ve Cebelitarık bölgelerinde 31 ülkeden 2 bin 500 KOBİ’ye hizmet verdiklerini; 2022 yılı sonuna kadar Türkiye dahil hesap sayısını 4 bine taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni ürünlere de odaklanacaklarını belirten Önen, şimdiye kadar wamo'dan 350 milyon euro’luk ticaret geçtiğini ve 2022 yılı sonunda bu rakamı 500 milyon euro’ya taşıyacaklarını; 2023 yılı için ise 1,5 milyar euro’luk bir ticaret hacmine ulaşacaklarını öngördüklerini sözlerine ekledi.

İstihdamı yüzde 50 artırmayı planlayan wamo, ayrıca 2022’de Güney Kıbrıs ve İtalya’dan sonra 2023’te Portekiz başta olmak üzere Güney Avrupa’ya açılarak şirketlerin ticaretlerini farklı pazar koridorlarına taşımayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.