Fintech Factory girişim hızlandırma programına seçilen 6 girişim

Ataşehir Belediyesi tarafından, BC Partnering’in koordinasyonunda İNOVATA’da gerçekleştirilecek programın ilk dönemi için 6 girişim seçildi.
Fintech Factory girişim hızlandırma programına seçilen 6 girişim

Finansal teknolojiler alanında girişimcilik ekosistemini desteklemeyi hedefleyen bir hızlandırma programı olarak karşımıza çıkan Fintech Factory'e seçilen ilk girişimler belli oldu. Ataşehir Belediyesi tarafından, BC Partnering’in koordinasyonunda İNOVATA’da gerçekleştirilecek programın ilk dönemi için 6 girişim seçildi.

Programa dahil olan girişimcilere lokal ve global paydaş şirketler ile iş birliği fırsatı, eğitim, mentorluk, iş bağlantıları, yatırımcılara erişim, ücretsiz ofis alanı imkanı ve dijital hizmetlere ücretsiz erişim hakkı sunulacak. Programa dahil olan 6 girişimden başarılı olan 3'üne program sonunda 20 bin dolarlık tohum öncesi yatırım yapılacağını da ekleyelim.

Fintech Factory tarafından aktarılan bilgilere göre programa şu an için 6 girişim seçilmiş olsa da ilerleyen süreçte uygun görülen başka finansal teknoloji girişimleri de programa dahil olabilir. Fintech Factory programının lansmanı ise 21 Haziran tarihinde Ataşehir Belediyesi INOVATA’da gerçekleşecek.

Fintech Factory programına seçilen 6 girişim

Kredibilite: Hakkı Özgür Alaca tarafından kurulan Kredibilite, bireylerin ve KOBİ'lerin krediye erişme durumlarını en iyi şekilde analiz ederek, asistan hizmeti kapsamında sunulan tavsiyeler sonrasında bankacılık ürünlerine online başvuru yapmalarına olanak sağlıyor.

OpenPad: Arman Vural Budunoğlu’nun kurucusu olduğu OpenPad, bireysel yatırımcıların 1 dolardan başlayan sermayelerle garanti bir pay sahibi olabildiği ve akıllı kontrat güvenlik açıklarına karşı korumalı yatırım yapabildiği Web3 yatırım platformu olarak hizmet veriyor.

SALP: Enes Can Şahin tarafından kurulan SALP, erken aşama girişimcilerin potansiyelini ölçerek analiz raporları hazırlayan ve girişimcilik ekosistemindeki paydaşlar için çözüm odaklı destekler sunan bir girişim.

Kese: Servis bankacılığı altyapısı ile online ödeme yöntemleri ve online pazar yerleriyle birlikte, düğünlere online takı ve hediye gönderebileceğiniz bir girişim olan Kese, Kaan Karatekin tarafından kuruldu.

Fely: Serkan İçer’in kurucusu olduğu Fely, festival ve etkinliklerde ortaya çıkan ödeme problemlerini ortadan kaldırarak, kapalı devre cüzdan sistemleri ile markaların, ajansların, organizasyonların, etkinlik sahiplerinin kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarmalarına imkan sağlayarak festival ve etkinlikler ödeme hizmeti sunuyor.

Clopos: Murad Hasanov tarafından kurulan Clopos, restoranlar için bulut tabanlı Pos programı sunan bir girişim olarak hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.