YouTube, AR reklamları yayına almaya hazırlanıyor

Facebook ve Snapchat'ten sonra YouTube da "Virtual Try On" özelliği ile AR reklamlara yöneliyor. Bu yeni reklam modelini test eden ilk marka ise MAC Cosmetics olarak öne çıkıyor.
YouTube, AR reklamları yayına almaya hazırlanıyor

Google bu yaz aylarında YouTube'da yayına alacağı yeni AR reklam modelini duyurdu. Bundan sonra "Virtual Try On" özelliği sayesinde makyaj vloggerlarının tavsiyelerini izleyen kullanıcılar, tanıtılan ürünleri kendi yüzlerinde de deneyebilecek.

MAC Cosmetics Özelliği ilk kullanan marka olarak öne çıkarken, önümüzdeki dönemde birçok farklı ürünün benzer kampanyalar yürütmesi bekleniyor. Zira Google'ın bu yeni interaktif reklam modeli, diğer reklamlara oranla kullanıcıların dikkatini daha fazla çekebilir. 

Famebit_MAC_Shortened.gif

Şirket, test sürecinde kullanıcıların yüzde 30'unun AR deneyimini aktif ettiğini ve sanal ruju ortalama 80 saniye boyunca denediğini ifade ediyor. Yine de kullanıcıların gösterdiği bu ilginin büyük bir kısmı ürünün kendisine değil teknolojiye karşı sergilenmiş olabilir. 

Bu arada Google'dan önce Facebook ve Snapchat'in de AR reklam modellerini test ettiğini hatırlatalım. Bunun yanı sıra gözlük markası Warby Parker da gözlükleri yüzünüzde deneyebilmeniz için bir AR uygulaması hazırlamıştı. 

Bu noktada YouTube'ın en büyük avantajının güzellik odağında sahip olduğu vlogger topluluğu olduğunu söylemek mümkün. Hali hazırda ciddi bir kullanıcı tabanına hitap eden güzellik YouTuberları bu reklam modelinin yaygınlaşmasında kilit nokta. 

Şimdilik Alpha aşamasında olan AR özelliği, önümüzdeki dönemde YouTube'un influencer marketing platformu FameBit üzerinden markalara açılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.