Otonom lojistik girişimi Fernride, 31 milyon dolar yatırım aldı

Fernride, Hendrik Kramer, Jean-Michael Georg ve Maximilian Fisser tarafından, 2019 yılında kuruldu. Şirket, otonom ve  elektrikli kamyon taşıma platformu olarak konumlanıyor.
Otonom lojistik girişimi Fernride, 31 milyon dolar yatırım aldı

Otonom lojistik girişimi Fernride, 31 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turunun kimin tarafından yönetildiği ve yatırım turuna hangi şirketlerin katıldığı açıklanmadı. Almanya merkezli şirket yeni yatırımı, ticari operasyonlarını genişletmek için kullanacak.

Fernride, Hendrik Kramer, Jean-Michael Georg ve Maximilian Fisser tarafından, 2019 yılında kuruldu. Şirket, otonom ve  elektrikli kamyon taşıma platformu olarak konumlanıyor. Fernride, kara yolu taşımacılığında kullanılan otonom ve elektrikli araçlarla sürücü kaynaklı hataları ortadan kaldırıyor ve aynı zamanda araç güvenliğini artırıyor.

Bir taraftan elektrikli ve otonom kamyonlar; trafik koşullarını, envanter seviyelerini, talep değişikliklerini ve diğer faktörleri dikkate alarak en etkili rotaları belirler ve lojistik operasyonlarını optimize ediyor. Şirketin ana hedefi çevresel sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve maliyet tasarrufu sağlamak. Fernride; Volkswagen, DB Schenker, BSH ve HHLA gibi şirketlerle çalışıyor. 

2024'te 6,68 trilyon euroya çıkması beklenen lojistik sektörünün geleceği elektrikli ve otonom araç teknolojisi ile şekilleniyor. Bu sektörde faaliyet gösteren girişimler, lojistik sektörünün dönüşümünü hızlandırmak ve daha sürdürülebilir bir ulaşım sistemi oluşturmak için çalışıyor.

Dünya genelinde otonom yük taşımacılığı konusunda çalışan şirketler dikkat çekiyor. Otonom kamyon üreticisi Einride da bunlardan biri. Şirket, Mart 2021'de 75 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2016 yılında Filip Lilja, Linnéa Kornehed ve Robert Falck tarafından İsveç'te kurulan otonom kamyon üreticisi Einride, otonom yük taşımacılığı yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.