Otonom kamyon üreticisi Einride, 75 milyon dolar yatırım alıyor

Şirkete yakın kaynakların ortaya çıkardığı bilgilere göre Einride, 75 milyon dolarlık yeni bir yatırım turunda. 
Otonom kamyon üreticisi Einride, 75 milyon dolar yatırım alıyor

Otonom kamyon üreticisi Einride'ın 10 milyon dolar yatırım aldığını ve otonom yük taşımacılığı için yeni sürücüsüz araçlarını tanıttığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Şirkete yakın kaynakların ortaya çıkardığı bilgilere göre Einride, yeni bir yatırım arıyor. 

Einride'ın aradığı yatırımın büyüklüğü ise 75 milyon dolar seviyelerinde. Hatırlatmak gerekirse 2016 yılında Filip Lilja, Linnéa Kornehed ve Robert Falck tarafından İsveç'te kurulan Einride, bugüne kadar 42 milyon doların üzerinde yatırım aldı.

Yük taşımacılığı için otonom ve elektrikli araçlar geliştiren bir girişim olan Einride, Oatly ve Lidl gibi önemli partnerlere de sahip. Oatly'nin geçtiğimiz Ekim ayından bu yana ürünlerinin bir kısmını Einride'ın otonom kamyonları ile gerçekleştirdiğini de belirtelim.

Einride'ın bir diğer planı ise Special Purpose Acquisition Company (SPAC) şirketlerden biri ile birleşerek halka açık bir şirkete dönüşmek. Kısaca anlatmak gerekirse SPAC denen halka açık paravan şirketler büyük bir şirket ile birleşerek onların halka açık bir şirkete dönüşmesine olanak sağlıyor.

SPAC şirketler ile halka açık bir şirkete dönüşmenin özellikle elektrikli araçlar üreten firmalar arasında oldukça popüler olduğunu da belirtelim. Hatırlatmak gerekirse daha önce Canoo, ChargePoint, Fisker ve Lordstown Motors gibi markalar SPAC şirketler ile halka açık şirkete dönüştüler. Einride'ın yatırım ve halka açık bir şirkete dönüşme ile ilgili gelişmelerini sizlere aktaracağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.