Femtech şirketi Oova, 10.3 milyon dolar yatırım aldı

Oova, doğurganlık seviyesini izlemek için evde idrar testi üretiyor. 15 günde bir yapılan testler, idrardaki lüteinizan hormon ve progesteronu ölçüyor.
Femtech şirketi Oova, 10.3 milyon dolar yatırım aldı

Femtech şirketi Oova, 10.3 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu, Spero Ventures tarafından yönetildi. Yatırım turuna US Fertility, Virgin Group, Jefferson Health, Connecticut Innovations, Hannah Bronfman ve Spanx'in kurucusu Sara Blakely katıldı. Şirketin toplam yatırım miktarı 11,5 milyon dolara çıktı. 

ABD merkezli Oova, 2021'de Amy Divaraniya tarafından kuruldu. Şirket, doğurganlık seviyesini izlemek için evde idrar testi üretiyor. 15 günde bir yapılan testler, idrardaki lüteinizan hormon ve progesteronu ölçüyor. Hamile kalmak isteyen kadınlara en ideal günleri gösteriyor. Çünkü hamile kalmak için yumurta olgunluğunun kesin zamanını belirlemek oldukça önemli. 

Oova'nın ürünü 10 binden fazla kişi tarafından kullanıldı. Şirket, Oova Membership platformuyla bütün kullanıcılarını bir araya getiriyor. Kullanıcılar, Oova'ya aylık 99 dolara üye olabiliyor. Doğurganlık ya da döngü izleme uygulamalarından farklı olarak şirketin ürünü kullanıcılara sonuçları gerçek zamanlı olarak aktararak test sonuçlarının doktorlarla paylaşılmasını sağlıyor. 

Küresel olarak femtech pazar büyüklüğünün 2028 yılına kadar 10,1 milyar dolara ulaşması tahmin ediliyor. Bu alanda Generation Prime, Flo, Future Family, Maven, Mate Fertility gibi şirketler dikkat çekiyor.

Geçen Ocak ayında Peppy, AlbionV liderliğinde 45 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 2018 yılında Evan Harris ve Max Landry tarafından faaliyete geçirildi. Femtech'in ilk dönem girişimleri arasında yer alıyor. Peppy, menopoz, doğurganlık, üreme, kadın ve erkek sağlığı üzerine çalışıyor.

Türkiye'de de bu alan yavaş yavaş gelişmeye başladı. Buradaki şirketlerde yatırımcıların dikkatini çekiyor. Cinsiyet eşitliğine hizmet etmek adına kadınların güçlenmesini odaklanan yerli bir teknoloji girişimi olan Goddess, ilk yatırımını aldı. Goddess tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 2 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.