İklim teknolojilerine odaklanan ClimateView, 14 milyon euro yatırım aldı

ClimateView, iklim değişikliği ile mücadele için bir strateji ve eylem planı oluşturmayı sağlayan bir platform olarak faaliyet gösteriyor.
İklim teknolojilerine odaklanan ClimateView, 14 milyon euro yatırım aldı

İklim teknolojilerine odaklanan ClimateView, 14 milyon euro yatırım aldı. 14 milyon euroluk yatırım 2050 tarafından yönetildi. İsveç merkezli şirketin yatırım turuna 115K, Sandwater, Polar Structure, CommerzVentures, NordicNinja, SEB Greentech VC ve Norrsken VC katıldı. Yeni yatırım, şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. Şirketin Nisan 2020 yılında 2,5 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım.

ClimateView, 2016 yılında İsveçli girişimciler Tomer Shalit ve Emilie Mazzacurati tarafından kuruldu. Şirket, iklim değişikliği ile mücadele için bir strateji ve eylem planı oluşturmayı sağlayan bir platform olarak tanımlanıyor. ClimateView, kullanıcıların iklim değişikliği risklerini ve etkilerini anlamalarına yardımcı olmak için çeşitli veri analizi ve görselleştirme araçları sunuyor. Bu araçlar, iklim senaryolarını simüle ediyor. Emisyon verilerini analiz ediyor. SaaS tabanlı çalışan platform, Madrid, Dortmund, Cincinnati, Nottingham'ın da aralarında olduğu 30'dan fazla şehirde kullanılıyor. Şirketin amacı iklim konusunda yerel ve uzun vadeli projeleri belirlemek. 

Bu alan son dönemde iklim değişikliğinin yarattığı etkilerin daha görünür olmasıyla yatırımcıların dikkatini çekiyor. Dün iklim değişikliğine odaklanan Ecochain, 3 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. 3 milyon euroluk yatırım turu, Impact Fund Phase2.earth tarafından yönetildi. Hollanda merkezli şirketin yatırım turuna Volta Ventures da katıldı.

2011 yılında kurulan şirket, Boudewijn Mos ve Jochem Mos tarafından faaliyete geçti. Ecochain, Life Cycle Assessment (LCA) yani Üreticilerin Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi olarak tanımlanan yazılımlar üretiyor. Bu yazılım, bir ürünün veya hizmetin tüm yaşam döngüsü boyunca çevresel etkilerini değerlendirmek için kullanılan bir yöntem olarak konumlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.