İklim değişikliği ile savaşan ClimateView, 2,5 milyon dolar yatırım aldı

Sera gazı emisyonunun takip edilebilmesi için araçlar geliştiren ClimateView, 2,5 milyon dolar yatırım aldı.
İklim değişikliği ile savaşan ClimateView, 2,5 milyon dolar yatırım aldı

İsveç merkezli bir yazılım şirketi olan ClimateView, yatırım aldığını duyurdu. Küresel bir iklim platformu olmak amacı ile yola çıkan ClimateView, gaz emisyonuna odaklanıyor. Sera gazı emisyonunun takip edilebilmesi için araçlar geliştiren ClimateView, 2,5 milyon dolar yatırım aldı.

Corona virüs salgını sorunlar ile ilgili gündemimizi değiştirse de küresel ısınma ve iklim değişiklikleri hala günümüzün en büyük problemlerinden. Sera gazı emisyonunun takip edilmesine olanak sağlayan ClimateView girişimi, şehirlerin iklim değişikliği ile ilgili önemli verileri toplamasına izin veriyor.

İklim değişikliği ve küresel ısınma ile mücadele etmek için yola çıkan ClimateView, iklim değişikliği konusunda sorun yaşayan şehirler için oldukça faydalı bilgiler sağlıyor. 2017 yılında Tomer Shalit tarafından kurulan ClimateView'un sağladığı veriler sayesinde şehirler, iklim değişikliği ile savaşabilmek için planlar geliştirebiliyor. ClimateView'un İsveç'te "The Swedish Climate Policy Council" ile birlikte çalıştığını da ekleyelim. 

Paylaşılan bilgilere göre ClimateView, 2,5 milyon dolarlık yatırım turuna Klarna kurucu ortağı Niklas Adalberth tarafından kurulan Norrsken Foundation, Zendesk kurucuları tarafından kurulan Nordic Makers, Unity Technologies, Nordic Makers, Max Ventures ve GGV Capital katıldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.