Google, çalışanlarının Zoom kullanmasını yasakladı

Google, çalışanlarının Zoom uygulamasını şirket bilgisayarlarında kullanmasını engelledi. Bundan sonra Google çalışanları, kurumsal bilgisayarlarında Zoom'u kullanamayacak.
Google, çalışanlarının Zoom kullanmasını yasakladı

Corona virüs salgınının yayılmasıyla birlikte Zoom kullanımında da ciddi anlamda bir artış oldu. Ancak bu artış beraberinde güvenlik ve gizlilik problemlerini de getirmeye başladı. Zoom'un iOS uygulamasının Facebook'a analiz verileri aktarması ve bu konuda hiçbir açıklama yapmaması geçtiğimiz haftalarda bir Zoom kullanıcısının şirkete dava açmasına neden oldu.

Zoom'a gerçekleşen bir saldırı sonrasında, binlerce e-posta adresinin yabancılara sızdırılmasıyla SpaceX, güvenlik endişeleri nedeniyle çalışanlarının Zoom kullanmasını yasakladı. Şimdi benzer bir yasak da Google tarafından geldi. Google, çalışanlarının Zoom uygulamasını şirket bilgisayarlarında kullanmasını engelledi. Bundan sonra Google çalışanları, kurumsal bilgisayarlarında Zoom'u kullanamayacak.

Şirket, bilgisayarlarında Zoom uygulaması olan tüm çalışanlara bir e-posta gönderdi ve uygulamanın "güvenlik açıkları" nedeniyle bu hafta çalışmayı durduracağını söyledi. Google'ın halihazırda Zoom'a doğrudan rakip olan Meet adlı kendi video konferans uygulaması bulunduğunu da hatırlatalım.

Bununla beraber bir Google sözcüsü, yaptığı açıklamada, çalışanların Google'ın kurumsal ağı dışındaki işler için onaylanmamış uygulamaları kullanmasına izin vermeme politikasının bulunduğunu söyledi ve bu durumun sadece Zoom'a özgü olmadığını da belirtti. Sözcü, çalışanların kurumsal bilgisayarlarında bu uygulamayı çalıştırmasının şirket hesaplarına zarar vereceğini belirtti. Ayrıca Zoom uygulamasını kullanmaya devam etmek isteyen çalışanların bunu web tarayıcısı veya kişisel mobil cihazları üzerinden yapmaya devam edebileceklerini açıkladı.

9 yıl önce kurulan ve şimdilerde kullanıcı sayısını 200 milyona çıkaran Zoom'un ve şirketin kurucusu Eric Yuan'ın hikayesine buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.