ChatGPT, "Kestirmeler" entegrasyonu ve Siri desteği ile iPad kullanıcılarına sunuldu

iOS ve iPadOS sürümlerinde güncellenen ChatGPT, sürükle bırak özelliğine, Siri desteğine ve Kestirmeler entegrasyonuna sahip oldu.
ChatGPT,

6 günde 500 bin indirmeye ulaşan ChatGPT'nin uygulamasının, yakın zamanda 30'dan fazla yeni ülkeye açıldığını sizlere aktarmıştıkBu yeni ülkeler arasında Türkiye de yer almakta. OpenAI, iPad sürümü için ChatGPT'de bir takım güncellemeler gerçekleştirdi. Uygulama, iPad ekranının tamamını kullanacak şekilde güncellendi. 

iOS ve iPadOS sürümlerinde güncellenen ChatGPT, sürükle bırak özelliğine, Siri desteğine ve Kestirmeler entegrasyonuna sahip oldu. Şimdiye kadar iPhone için tasarlanmış uygulama, iPad ekranında da çalışıyordu. Ancak uygulamanın özellikle iPad desteğini artırması, bu elverişsizliği ortadan kaldırdı. Yine de tasarımsal olarak çok büyük bir değişiklik gerçekleşmediğini belirtelim. 

Uygulamanın sade sohbet arayüzü ve GPT-3.5 ya da  GPT-4'e geçiş seçenekleri beklendiği üzere varlığını sürdürüyor. Bu noktada sürükle bırak özelliğinin önemli bir farklılık olduğunu söyleyebiliriz. Bu özellik ile sohbet arayüzünden herhangi bir mesaj sürüklenerek başka bir uygulamaya taşınabilecek

Yeni güncelleme kapsamında Siri üzerinden ChatGPT'nin açılmasını talep edebileceksiniz. Ayrıca Apple'ın Kestirmeler uygulamasıyla birlikte ChatGPT'yi kullanabileceksiniz. Bu yenilik, yeni bir sohbet başlatmak için Kestirmeler'de bir ChatGPT sorgusu oluşturmanızı sağlıyor. Böylece ChatGPT, Apple'ın Kestirmeler otomasyonu ile entegrasyon kurmuş oluyor. Bu Kestirmeler entegrasyonuna Siri'yi de dahil etmek mümkün. 

OpenAI'ın ChatGPT'nin güncelliğini koruması için önemli adımlar attığını söyleyebiliriz. Geçtiğimiz aydan bu yana sohbet geçmişi ve sesli komut özelliklerinde güncellemeler gerçekleştiren şirket, yakın zamanda uygulamanın Android versiyonu ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.