Leonardo DiCaprio, yeryüzü gözlem şirketi Nuview'in 15 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı

Dünyanın kara yüzeyini yıllık bazda 3 boyutlu olarak haritalamayı amaçlayan Nuview, Katie Graumann ve Clint Graumann tarafından hayata geçirildi.
Leonardo DiCaprio, yeryüzü gözlem şirketi Nuview'in 15 milyon dolarlık yatırım turunda yer aldı

Yeryüzü gözlem şirketi Nuview, 15 milyon dolar yatırım aldı. 15 milyon dolarlık yatırım, MaC Ventures liderliğinde yapıldı. ABD merkezli şirketin yatırım turunda ünlü aktör Leonardo DiCaprio, Broom Ventures, Cortado, Florida Funders, Industrious, Liquid2 ve Veto Capital katıldı. 

Dünyanın kara yüzeyini yıllık bazda 3 boyutlu olarak haritalamayı amaçlayan Nuview, 2021 yılında Katie Graumann ve Clint Graumann tarafından hayata geçirildi. Lidar teknolojisini kullanan şirket, dünyanın ekolojik anlamda nereye gittiğini  izlemek ve takip etmek noktasında önemli bir yere konumlanıyor.

Şirket, dünyanın 146 milyon 140 bin kilometrelik kara yüzölçümünü santimetre bazında haritalandıracak. Kurucuların iddiasına göre, bu henüz dünya üzerindeki hiçbir şirket tarafından gerçekleştirilemedi. 

Yatırımcıları arasında yer alan Leonardo DiCaprio, bu teknoloji sayesinde politikacıların, dünyanın sürdürülebilir olması konusunda çalışan kurum ve kuruluşların daha bilinçli karar alacaklarını düşünüyor. Leonardo DiCaprio, teknoloji dünyasında yaptığı yatırımlarla da adından söz ettiriyor. 2020'de 260 milyon dolarlık servete sahip olan DiCaprio, şu ana kadar 26 farklı girişime yatırım yaptı. Aktör, yatırımlarına 2011'de başladı.

Çevresel ayak izini radikal bir şekilde düşürmekte kararlı şirketlere yatırım yapmayı tercih ediyor. Foodtech girişimlerine de yatırım yapan ünlü aktör, Mobli, Cue, Zuli, Casper, Runa Tea, Neat Burger, Qloo, Waterplan, LoveTheWild, Hippeas gibi şirketlerin yatırımcıları arasında yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.