Kurucuları arasında Emre Talay'ın da yer aldığı Payrails, 14.4 milyon dolar yatırım aldı

Payrails, geçtiğimiz sene aldığı 6.4 milyon dolarlık tohum yatırım turunun uzantısı olarak şimdi de 14.4 milyon dolar yatırım aldı.
Kurucuları arasında Emre Talay'ın da yer aldığı Payrails, 14.4 milyon dolar yatırım aldı

Hızlı büyüyen şirketlerin ödeme deneyimlerini ve finansal hizmetlerini geliştirmelerini sağlayan Berlin merkezli Payrails, geçtiğimiz sene aldığı 6.4 milyon dolarlık tohum yatırım turunun uzantısı olarak şimdi de 14.4 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu EQT Ventures tarafından yönetilirken, General Catalyst de mevcut yatırımcılar Andreessen Horowitz ve HV Capital ile birlikte tura katıldı. 

Payrails, Orkhan Abdullayev, Emre Talay ve Nicolas Thouzeau tarafından kuruldu. Ekip, daha önce Delivery Hero'nun fintech hizmetleri bölümünde birlikte çalıştı ve hızlı hareket eden şirketlerin günümüzün dijital ödemelere öncelik veren ortamında karşılaşabilecekleri sorunlu noktaları ilk elden gördüler. Payrails de bu sorunlu noktaları ortadan kaldırmak ve ödeme ortamını basitleştirmek için oluşturuldu. Kısacası şirket, ödemeler ve finansal hizmetler için bir işletim sistemi olarak hizmet veriyor. 

Payrails CEO'su ve Kurucu Ortağı Orkhan Abdullayev, şirketlerin ölçeklendikçe ödeme işlemlerinin daha karmaşık hale geldiğini, bu nedenle ödeme yığınını geliştirmeye devam etme ve performansı artırmak için birden fazla işlemciden yararlanma ihtiyacının endüstri standardı haline geldiğini söyledi. Abdullayev, şirketlerin ödemeleri optimize etmenin stratejik önemini anladığını ve ihtiyaçlarına uyum sağlayabilecek esnek çözümler aradığını belirtti ve yeni nesil ödeme işletim sistemini geliştirirken, büyük ölçekli küresel platformların uçtan uca ödeme çözümleri oluşturmasını sağlamaya yönelik uzun vadeli vizyonlarına inanan, FinTech ve ödeme sistemleri konusunda önemli deneyime sahip güçlü ortaklar bulduklarını da dile getirdi. 

Alınan yeni yatırım, Payrails müşterilerinin karmaşık ödeme zorluklarını çözmeye yönelik bir ürün yol haritasını destekleyecek ve pazara açılma kapasitesini artıracak. Özetle, şirketin büyümesini destekleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.