Fazla, 43 milyon dolar değerleme üzerinden 6 milyon dolar yatırım aldı

İsim değişikliğinin ardından yoluna Fazla olarak devam eden girişim, yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu. Fazla tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 6 milyon dolar yatırım aldı.
Fazla, 43 milyon dolar değerleme üzerinden 6 milyon dolar yatırım aldı

Fazla Gıda'nın 212 liderliğinde 26 milyon lira yatırım aldığını 2021 yılının Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. İsim değişikliğinin ardından yoluna Fazla olarak devam eden girişim, yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu. Fazla tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, 6 milyon dolar yatırım aldı.

6 milyon dolarlık yatırım turu, Esor Investment ve 212 liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Esor Investment ve 212 haricinde ise TTGV, Türkiye Kalkınma Fonu, Founder One ve melek yatırımcılar katıldı. 2017 yılında şirkete ilk yatırımı yapan Techstars ve bir önceki turda yer alan Atlantic Food Labs de bu turda devam yatırımı gerçekleştirdi.

6 milyon dolarlık yatırım turunun 43 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleştiğini de ekleyelim. 2016 yılında Arda Eren ve Olcay Silahlı tarafından Fazla Gıda ismi ile kurulan girişim, 2022 yılının Aralık ayında düzenlediği lansman sonrasında yoluna Fazla olarak devam etti.

Gıda israfını ve israf kaynaklı karbon salımını yüzde 50 oranında azaltmak misyonu ile yola çıkan şirket, isim değişikliğinin ardından gıda dışı endüstrilerde yaşanan atık problemlerine odaklanmaya da başladı. Fazla'nın amacı gıdadan tekstile, ambalajdan kimyasala farklı atık kollarında atık oluşumunun önüne geçmek ve var olan atıkları en yüksek çevresel, sosyal ve finansal fayda ile döngüsel ekonomiye kazandırmak.

Mart 2023 itibariyle İspanya’da yerel ekiplerini kurduklarını ve sahada aktif şekilde operasyonlarına başladıklarını belirten Fazla Kurucu Ortağı ve CEO’su Olcay Silahlı, aldıkları bu yatırım ile Türkiye’nin 68 ilinde devam eden operasyon kapsamlarını, etkilerini büyütmeyi ve bununla birlikte İspanya açılımını daha güçlü şekilde sürdürmeyi hedeflediklerini de paylaştı.

Ekibin İspanya'da elde edeceği başarının Avrupa pazarında hakimiyeti sağlama yolunda önemli bir adım olacağının altını çizen 212 Kurucu Ortağı Ali Karabey, Fazla’nın deneyimli ve yetenekli ekibi ile İspanya pazarında büyük bir etki yaratacağına inançlarının tam olduğunu da aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.