Apple, artırılmış gerçeklik donanımları geliştiren Mira'yı satın aldı

Apple, artırılmış gerçeklik odağında çözümler geliştiren ABD merkezli bir girişim olan Mira'yı satın aldı. 2016 yılında Ben Taft, Joseph May, Matt Stern ve Montana Reed tarafından kurulan Mira, odağına artırılmış gerçeklik teknolojisini alan yazılım ve donanım ürünleri geliştiriyor
Apple, artırılmış gerçeklik donanımları geliştiren Mira'yı satın aldı

Apple'ın uzun zamandır merakla beklenen karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'yu WWDC 2023'te tanıttığını geçtiğimiz günlerde sizlere aktarmıştık. Özellikle artırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde odaklanan Apple, konu ile ilgili önemli bir satın alma gerçekleştirdi.

Apple, artırılmış gerçeklik odağında çözümler geliştiren ABD merkezli bir girişim olan Mira'yı satın aldı. Gerçekleşen satın alma Mira CEO'sunun Instagram üzerinden yaptığı bir paylaşım ile duyuruldu. Apple satın almayı doğrulasa da, satın almanın finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

2016 yılında Ben Taft, Joseph May, Matt Stern ve Montana Reed tarafından Los Angeles'ta kurulan Mira, odağına artırılmış gerçeklik teknolojisini alan yazılım ve donanım ürünleri geliştiriyor. Mira tarafından geliştirilen artırılmış gerçeklik ürünleri hem özel şirketler hem de ABD ordusu tarafından kullanılıyor. Mira, hem ABD Hava Kuvvetleri hem de Donanma ile kontrata sahip.

Bugüne kadar 17 milyon dolardan fazla yatırım alan Mira'nın yatırımcıları arasında Blue Bear Capital, Happiness Ventures ve Sequoia gibi önemli isimler de yer alıyor.

Gerçekleşen satın alma ile birlikte Mira'nın en az 11 çalışanının Apple bünyesine katıldığını da ekleyelim. Söz konusu satın almanın Vision Pro'nun tanıtılmasından sadece iki gün sonra paylaşılması tesadüf değil. Apple'a katılan Mira ekibi, önümüzdeki yıl satışa sunulacak olan Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro modeline odaklanacak. Vision Pro ve Apple'ın satın almaları ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.