2023 Apple Tasarım Ödülleri kazananları açıklandı

2023 Apple Tasarım Ödülleri'nde toplamda 6 kategoride 12 uygulama ve oyuna ödül verildi. 2023 Apple Tasarım Ödülleri kategorileri ise kapsayıcılık, keyif ve eğlence, etkileşim, görseller ve grafikler, sosyal etki ve inovasyon.
2023 Apple Tasarım Ödülleri kazananları açıklandı

Apple'ın merakla beklenen geliştirici konferansı olan WWDC 2023, dün tüm hızıyla başladı. Yeni bir MacBook Air modeli ve iOS 17'nin yanı sıra ilk karma gerçeklik gözlüğü olan Vision Pro modelini de tanıtan Apple, konferans çerçevesinde 2023 Apple Tasarım Ödülleri’nin kazananlarını da duyurdu.

2023 Apple Tasarım Ödülleri kapsamında toplamda 12 uygulama ve oyuna ödül verildi. Ödüllerin Kapsayıcılık, Keyif ve Eğlence, Etkileşim, Görseller ve Grafikler, Sosyal Etki ve İnovasyon olmak üzere 6 farklı kategoride dağıtıldığını da ekleyelim. 2023 Apple Tasarım Ödülleri kazananları aşağıda bulabilirsiniz.

2023 Apple Tasarım Ödülleri kazananları

Kapsayıcılık

Universe — Website Builder

Adından da anlaşılabileceği üzere web sitesi yapmanızı sağlayan bir uygulama olarak karşımıza çıkan Universe — Website Builder, ABD merkezli Universe Exploration Company firması tarafından geliştirildi. Mac, iPhone ve iPad modelleri ile kullanılabilen Universe — Website Builder, Dinamik Font ve VoiceOver gibi özelliklere de sahip.

stitch.

Kapsayıcılık kategorisinin kazanan oyunu olan stitch., Apple Arcade içinde yer alıyor. Tayland merkezli Lykke Studios tarafından geliştirilen oyun, birden fazla dil desteğinin yanı sıra renk körlüğü, görme bozukluğu ve hareketlere karşı hassasiyeti olan kullanıcılar için özel erişilebilirlik seçenekleri de sunuyor.

Keyif ve Eğlence

Duolingo

Keyif ve eğlence kategorisinin kazanan uygulaması olarak ise karşımıza mobil uygulama ekosisteminin önemli uygulamaları arasında yer alan Duolingo çıkıyor. Temelinde bir dil öğrenme uygulaması olan Duolingo, sunduğu oyunlaştırma seçenekleri ile rakiplerinden ayılıyor.

Afterplace

Keyif ve eğlence kategorisinin kazanan oyunu olan Afterplace, özellikle tasarım tercihleri ile ön plana çıkıyor. Evan Kice tarafından geliştirilen Afterplace, keşfetme konseptine odaklanan bağımsız bir mobil oyun. Afterplace'in hem iPhone hem de iPad modelleri için kullanıma sunulduğunu da paylaşalım.

Etkileşim

Flighty

Odağına uçuşları alan bir mobil uygulama olarak karşımıza çıkan Flighty, detaylı uçuş haritaları, havalimanı navigasyonu ve rötar tahmini gibi önemli özelliklere sahip. Kullanıcı dostu arayüzü ve başarılı tasarımı ile ön plana çıkan uygulama, Siri Kestirmeleri, Apple Harita ve Canlı Etkinlikler gibi Apple teknolojileri ile entegre bir şekilde de çalışabiliyor.

Railbound

Etkileşim kategorisinin kazanan oyunu olan Railbound, Polonya merkezli Afterburn firması tarafından geliştirildi. Çizgi filmlere benzeyen renkli yapısı ve başarılı animasyonları ile dikkatleri çeken Railbound, hem iPhone hem de iPad modellerinde oynanabiliyor. 

Sosyal Etki

Headspace

Pazarın en eski meditasyon uygulamaları arasında yer alan Headspace, sade ve kullanışlı bir tasarıma sahip. Apple Watch modelleri ile entegre bir şekilde de çalışabilen Headspace uygulaması, video içerikleri ve özel illüstrasyonlarla öne çıkıyor.

Endling

Bir tilkiyi kontrol ettiğimiz Endling, başarılı tasarımı ve görselleri ile ön plana çıkıyor. Yana doğru ilerlemeli bir macera oyunu olan Endling, başarılı bir hikayeye de sahip. Hem iPhone hem de iPad üzerinden oynanabilen Endling, Almanya merkezli HandyGames tarafından geliştirildi.

Görseller ve Grafikler

Any Distance

Antrenman uygulaması olarak hizmet veren Any Distance, App Store içinde yer alan Sağlık ve Fitness kategorisinin en önemli uygulamalarından. Canlı Etkinlikler ve Apple Watch ile entegrasyonuna da sahip olan  Any Distance, performansınız ile ilgili dinamik grafikler sunabiliyor.

Resident Evil Village

Listedeki diğer oyunlardan farklı olarak bir mobil oyun olmayan Resident Evil Village, ilk olarak 2021 yılında karşımıza çıkmıştı. Geçtiğimiz yıl ise Mac modelleri için kullanıma sunulan Resident Evil Village, oyun dünyasının en başarılı korku oyunları arasında bulunuyor.

İnovasyon

SwingVision: A.I. Tennis App

Neural Engine ve yapay zekanın gücünden yararlanan bir uygulama olması ile dikkatleri çeken SwingVision, tenis oynayan kişilere bir tenis koçu gibi yardımcı olabiliyor. Video izleme özellikleri ile birlikte tenis oynayan kişilerin formunu değerlendirebilen uygulama, Apple Watch ile entegre bir şekilde de çalışabiliyor.

MARVEL SNAP

Bir kart oyunu olarak karşımıza çıkan MARVEL SNAP, adından da anlaşılabileceği üzere Marvel dünyasının sevilen karakterlerine sahip. Hem iPhone hem de iPad ile oynanabilen MARVEL SNAP, Çin merkezli Second Dinner firması tarafından geliştirildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.