Sağlık girişimi Helium Health, 30 milyon dolar yatırım aldı

Nijerya merkezli şirket, 2014 yılında Adegoke Olubusi, Tito Ovia ve Dimeji Sofowora tarafından kuruldu. Helium Health, hastaların sağlık kayıtlarını ve verilerini yönetmek için yazılımlar geliştiriyor.
Sağlık girişimi Helium Health, 30 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık girişimi Helium Health, 30 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turunu AXA IM Alts, Capria Ventures, Angaza Capital, 23&Me kurucusu Anne Wojcicki ve Flatworld Partners yönetti. 30 milyon dolarlık yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Global Ventures, Tencent, Ohara Pharmaceuticals, LCY Group, WTI ve AAIC yer aldı. Yeni yatırım, şirketin sağlık hizmeti sağlayacılara kredi erişimini kolaylaştıran fintech ürünü HeliumCredit'in erişimini genişletmek için kullanılacak. Şirketin şimdiye kadar aldığı yatırım miktarı 42,12 milyon dolara yükseldi. 

Nijerya merkezli şirket, 2014 yılında Adegoke Olubusi, Tito Ovia ve Dimeji Sofowora tarafından kuruldu. Helium Health, hastaların sağlık kayıtlarını ve verilerini yönetmek için yazılımlar geliştiriyor. EHR, yani hastaların sağlık kayıtlarını ve verilerini yönetmek için hastane yazılımı geliştirme konusunda uzmanlaşmış bir girişim olarak konumlanıyor. 

Şirket, HeliumCredit 200'den fazla sağlık tesisine 3,5 milyon doların üzerinde kredi verdi. Şirket, bu ürünü Kenya'da piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Sağlık harcamalarının artması bireylerin yaşam süresini ve kalitesini olumlu etkileniyor. Bu alandaki girişimler önemli bir yer tutuyor. Ocak ayında dijital sağlık girişimi Paytient 40,5 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli girişimin yeni yatırım turu, Mercato Partners Traverse Fund tarafından yönetildi. Bertelsmann Investments, Left Lane Capital, Commerce Bank, Box Group, Felicis Ventures, Lightbank, Lachy Groom, Crossbeam Ventures, Inspired Capital ve Cultivation Capital 40,5 milyon dolarlık yatırım turunun katılımcıları arasında yer aldı. Toplam yatırım miktarını 63 milyon dolara çıkaran Paytient, yeni gelen yatırımı ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı.

2018'in Nisan ayında kurulan şirket, mevcut birikimin ya da sigorta desteğinin yetersiz kaldığı sağlık harcamalarında faizsiz kredi hizmeti sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.