Dijital sağlık girişimi Paytient 40,5 milyon dolar yatırım aldı

2018'in Nisan ayında kurulan şirket, mevcut birikimin ya da sigorta desteğinin yetersiz kaldığı sağlık harcamalarında faizsiz kredi hizmeti sunuyor.
Dijital sağlık girişimi Paytient 40,5 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi Paytient 40,5 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli girişimin yeni yatırım turu, Mercato Partners Traverse Fund tarafından yönetildi. Bertelsmann Investments, Left Lane Capital, Commerce Bank, Box Group, Felicis Ventures, Lightbank, Lachy Groom, Crossbeam Ventures, Inspired Capital ve Cultivation Capital 40,5 milyon dolarlık yatırım turunun katılımcıları arasında yer aldı. Toplam yatırım miktarını 63 milyon dolara çıkaran Paytient, yeni gelen yatırımı ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

2018'in Nisan ayında kurulan şirket, mevcut birikimin ya da sigorta desteğinin yetersiz kaldığı sağlık harcamalarında faizsiz kredi hizmeti sunuyor. Bunun için sigorta şirketleriyle iş birliği yapıyor. Brian Whorley tarafından faaliyete geçen Paytient, kullanıcılarının sağlık hizmeti almasını kolaylaştırıyor. Kullanıcı verilen sağlık hizmetinden yararlanmak için Paytient Visa kartını kullanıyor. Daha sonra kullanıcıya uygun ödeme planı hazırlanıyor. Kullanıcı şirkete kullandığı krediyi şirkete ödüyor. 

Brian Whorley, sağlık hizmet ve bakımına eşit erişimin önemini vurguladı. İnsanların sağlık harcamalarını ne zaman ve nasıl ödemesi gerektiğini kendilerinin kontrol etmesi gerektiğine inandığını söyledi. 

ABD sağlık sisteminde bireyler kendi sigortasını yaptırması gerekiyor. Bu ya sağlık sigortası işveren tarafından ya da kişi kendisi özel sigorta şirketleri aracılığıyla yapılıyor. Bu yüzden bu alana odaklanan şirketler dikkat çekiyor. Geçen Kasım ayında dijital sağlık girişimi PayZen 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu 7wireVentures tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin diğer yatırımcılar arasında SignalFire, Link Ventures ve Picus Capital yer aldı. Şirket yeni gelen yatırımı Ar-ge ve iş süreçlerini geliştirmek için kullanacağı söylendi.

2019'da kurulan PayZen, sağlık sektöründe "şimdi al, sonra öde" modeline odaklanıyor. Şirket, hastaların sağlıkla ilgili ödemelerini zamana yaymalarını sağlıyor. Yani hastaların 60 aya kadar masrafları aylık taksitler halinde ödeme yapmalarını imkan veriyor. Ariel Rosenthal, Itzik Cohen ve Tobias Mezger tarafından kurulan PayZen, kronik hastalıklar için hastane randevusu veya eczane harcamalarında kullanabilecekleri bir banka kartı sunuyor. Şirketin temel amacı sağlık hizmetlerinde eşitlik ve ulaşılabilirliği sağlamak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.