Apple haritalarda işletmenize dair bilgileri düzenlemek artık mümkün

Apple Business Connect ile işletme sahipleri, işletmenin açık olduğu saatleri, konumunu, fotoğraflarını, logosunu, özel teklif ve promosyonları yönetebilecek. 
Apple haritalarda işletmenize dair bilgileri düzenlemek artık mümkün

Apple Maps işletme sahiplerinin haritalar üzerinde kendi bilgilerini yönetebilmesi için yeni web portalı Apple Business Connect'i yayına aldığını duyurdu. Bu yeni platform ile birlikte işletme sahipleri, işletmenin açık olduğu saatleri, konumunu, fotoğraflarını, logosunu, özel teklif ve promosyonları yönetebilecek. 

Apple Haritalarda, iş yeri bilgisi nasıl kullanılıyor? 

Doğrulama sürecinin tamamlanmasının ardından işletme sahipleri kendi işletme yeri kartını güncelleyebiliyor. İşletme sahipleri, işletmenin açık olduğu saatler, telefon numarası, adres bilgisi, logo ve fotoğrafların yanı sıra hakkında sayfasını da düzenleyebiliyor. 

Aynı şekilde işletme kategorileri düzenlenebilirken, alt kategoriler üretilmesi de mümkün. İşletmedeki erişilebilirlik, bağlantı ve teslimat imkanları da detaylı olarak belirtilebiliyor. Bunlara ek olarak eğer haritada belirtilen konum yanlışsa işletme sahipleri, konumu düzeltebilecek. 

Haritalardaki Booking üzerinden yer ayırtma ya da Instacart üzerinden sipariş verme gibi imkanlar sunan eylem butonu ise işletme sahipleri tarafından belirlenebilecek. Ayrıca sınırlı bir zaman dilimi için özel teklifler sunulması da sağlanan imkanlar dahilinde.

Doğrulama sürecini takiben işletme sahiplerinin işletmeye ekip üyelerini de atayabildiğini belirtelim. Böylece ekip üyeleri de bilgi güncellemelerinde bulunabiliyor. 

Üstelik söz konusu güncellemeler yalnızca Apple Maps ile sınırlı kalmayacak. Siri Spotlight, Apple Wallet ve Safari dahil olmak üzere tüm Apple ekosisteminde görüntülenebilecek. 

Yelp entegrasyonu 

Apple Maps 2012'den bu yana haritaya işletme bilgilerinin eklenmesi ve güncellenmesi için Apple Business Register’ı kullanmaktaydı. Ayrıca uygulama, işletme bilgileri ve değerlendirmeler için Foursquare, Yelp ve Tripadvisor'ın verilerinden yararlanmaktaydı.

Bu yeni platform kapsamında da Yelp entegrasyonu kullanılmaya devam edilecek. Böylece müşteriler, Yelp değerlendirmelerini, görsellerini görebilecek. Bununla beraber kullanıcılar entegrasyon sayesinde, restoran menüsü görüntüleme ya da sipariş verme gibi özelliklerden faydalanabilecek. İşletme sahipleri ise Yelp'ten alınan bilgilere, Apple Business Connect'i kullanarak önemli bilgileri ekleyebilecek. 

Apple Maps, bu yeni platform ile Google Maps'e karşı elini güçlendirmeye çalışıyor. Ancak  Google'ın 2005 yılından beri işletme sahiplerine, haritadaki işletme bilgilerini güncelleme yetkisi sağladığını hatırlatmakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.