İnsan kaynakları yönetimi için 6 araç

İnsan kaynakları bir şirketin gelişmesini sağlayan yegane departman olarak artık dijital çözümlerle destekleniyor. Dijital insan kaynakları yönetimi araçlarını sizin için listeledik. 
İnsan kaynakları yönetimi için 6 araç

İnsanlar, herhangi bir kuruluşun başarısı için en önemli faktör. İş gücü bugün en kritik şirket varlıklarından biri ve kuruluşlar, bu varlıklarda güçlü bir sistem oluşturmaya ve geliştirmeye çok dikkat ediyor. CultureIQ ve HR.com'un birlikte yürüttüğü araştırmaya göre, işverenlerin yüzde 73'ü sağlıklı bir kurum kültürünün firmaya rekabet avantajı sağladığına inanıyor.

İnsan kaynakları yönetimi, bir kuruluşta çalışan kişilerin istihdamı, gelişimi ve refahı ile istenmeyen personelin işten çıkarılması ile ilgili kararları içeriyor. Etkili insan kaynakları yönetimi, çalışan memnuniyetini ve bu da kuruluşun karlılığını artırıyor.

Her sektörde olduğu gibi insan kaynakları yönetimi sektöründe de birçok dijital çözüm mevcut. Her geçen gün insan kaynakları yönetimini daha kolay ve otomatik hale getiren bu araçlara gösterilen ilgi artış gösteriyor. Özellikle start-girişimler ve küçük ölçekli şirketler tarafından kullanılan dijital insan kaynakları yönetimi araçlarının ilerleyen zamanlarda büyük kurumsal firmalarda da yaygınca kullanıldığını görebiliriz. Dijital insan kaynakları yönetimi araçlarını sizin için listeledik.  

Uluslararası ekipleri tek elden yönetmek için: Deel

Deel, 150’den fazla ülkede işe alım sistemlerini yönetmenizi sağlayan dijital bir insan kaynakları aracı. Bu araç ile birlikte insanları işe alabilir, sözleşmelerini hazırlayabilir, ödemelerini gerçekleştirebilir ve tüm süreçleri tek elden yönetebilirsiniz. Ayrıca Deel ile birlikte uluslararası aday verileri toplayabiliyorsunuz, özellikle de girdiğiniz iş tanımları, ücretler ve süreçler global alanda eşitleniyor. Bu sayede de her ülke için ayrı ayrı işe alım süreci yönetmek zorunda kalmıyorsunuz. Sözleşme oluşturma, masraf geri ödemeleri ve döngü dışı değişiklikleri tek bir sistemden yönetebildiğiniz Deel, aynı zamanda kullanım kolaylığı sunuyor. 

Wise, PayPal, Payoneer ve Revolut gibi ödeme sistemleri kullanırken aynı zamanda kripto para ile de çalışabiliyorsunuz. Ashby, Slack, BambooHR, Bob, Lever, Expensify, Greenhouse, NetSuite gibi uygulamalar ile de entegrasyon sağlanabiliyor. 

Kurumsal firmalar için: Paycor

Paycor, kağıt üzerinde yönetilen tüm süreçleri dijitale taşımak için tasarlanmış bir insan kaynakları yönetim aracı. Bu araç size birleşik bir çalışan veritabanı sunuyor ve çalışanların kendilerinin de ulaşabileceği özellikleri içinde barındırıyor. Yani çalışanlarınızdan bir belge için e-imza toplamanız gerektiğinde veya çalışanlarınıza toplu bildirimler planlamak istediğinizde bu araç size uygun seçenekler sunuyor. Paycor’un olumlu özellikleri arasında sistemin sizin kuruluşunuza uymak için şekillenebiliyor olması yer alıyor. Küçük işletmeler için fiyatının çok uygun olmaması ise olumsuz özelliklerinden biri olarak sayılabilir. 

Paycor, İnsan Kaynakları ve Bordro Yazılımı, Yetenek Yönetimi, İş gücü Yönetimi, Çalışan Deneyimi ve Yan Haklar Yönetimi başlıkları altında faaliyet gösteriyor ve ihtiyacınız olan özelliklere göre bir plan oluşturma şansınız bulunuyor. Certify, Equifax, GoodHire, HireTech, Ignite, Instant Pay, Oracle NetSuite, Payscale, TalentReef, Tapcheck, Sterling gibi sistemlerle de entegre olabiliyor. 

İş akışını yönetmek ve İnsan Kaynakları desteği sağlamak için: Monday.com

Alanının öne çıkan araçlarından biri olan Monday.com'dan daha önce de sizlere bahsetmiştik. Monday.com, iş birliği ve iş akışı otomasyonu ile projeleri ve ekiplerinizin görevlerini yönetmenizi sağlayan bulut tabanlı bir proje yönetim aracı. Monday.com sadece bir proje yönetim aracı değil, aksine eksiksiz bir CRM ve proje yönetimi çözüm aracı. Bu araç, takım yönetimi, proje yönetimi, çalışma planı, pazarlama ve insan kaynakları gibi birçok organizasyon faaliyetinde yardımcı oluyor. 

Monday.com, proje ekibi üyeleri arasında gerçek zamanlı iş birliği sağlıyor. Bulut tabanlı olması, her yerden ve her cihazdan erişilebilir olmasını mümkün kılıyor. Tüm proje dosyaları, ekip üyelerinin dosyanın aynı sürümüne sahip olmasına izin verecek şekilde bir web sunucusuna kaydediliyor. Bu, aynı belgenin farklı sürümlerine sahip olmaktan kaynaklanan çakışmaları önlerken üretkenliği artırıyor.

Ekibinizi grafiksel bir kullanıcı arayüzü ile yönetebiliyor, yeni bir ekip üyesi atayabiliyor, görevi değiştirebiliyor, iş akışını özelleştirebiliyor ve proje tamamlanana kadar ilerlemeyi izleyebiliyorsunuz. İnsan kaynakları süreçleri için de kullanılan Monday.com’un rakibi ise Intuit Online Payroll. 

Bu araç aynı zamanda Data Studio, DocuSign, Google Workspace, Jira, Microsoft Teams, Slack, SurveyMonkey ve Trello ile entegre olabiliyor.

Tekrarlayan süreçleri otomatize etmek için: Sapling

Sapling işe alım ve işten ayrılma süreçlerini yöneten, insan odaklı bir operasyon platformu. İnsanları ve çalışanınızın iş yerindeki yaşam döngüsünü önemsiyorsanız, o zaman Sapling’i incelemenizde fayda var. Sapling, yeni işe alımlar için bir iş akışı oluşturmanıza olanak tanıyor. İK personelinizden herhangi bir girdi almadan kullanıcıların tüm işe alım sürecinde online olarak gezinmelerine, zamandan tasarruf etmelerine ve çalışanlarınızı görevde tutmalarına olanak sağlıyor. Sapling yazılımı, işten çıkarma, maaş bordrosu ve çalışanların izinlerini yönetme konusunda da size yardımcı olabilir. 2022 itibarıyla Sapling'in, Kallidus çatısı altına girdiğini de hatırlatalım.

Sapling sistemi aynı zamanda performans yönetimi araçlarının yanı sıra çalışan yönetimi özelliklerini de içeriyor. Böylece eğitim ve öğrenim yönetimi aracılığıyla çalışanların bilgilerini geliştirmeye yardımcı oluyor. Sapling'e 15Five, ADP, Asana, Breezy, Compass, Google Suite, Greenhouse, Lattice, Lever, LinkedIn, Okta, OneLogin, Paylocity, Slack entegrasyonu da sağlayabilirsiniz.

İş gücünüzü detaylıca planlamak için: Workday

Workday, bulut tabanlı insan sermayesi yönetimi, bordro, bulut bilişim ve öğrenci yönetimi sunan bir yazılım şirketi. Workday, bununla beraber küresel uyumluluk, yetenek pazarı, iş gücü puan kartı, avantajlar ve LMS dahil olmak üzere güçlü özelliklere sahip HCM (insan sermayesi yönetimi) platformu olarak konumlanıyor. Bu aracın sunduğu HCM sistemi finansal yönetimi, işe alımları ve planlamayı kolaylaştırıyor. Workday çözümlerinin fiyatı çoğunlukla işletmenin büyüklüğüne, gereksinimleri karşılamak için gereken özellik ve modüllere ve yazılımın yönettiği HCM ve finansal işlemlerin hacmine göre belirleniyor.

Aynı zamanda Workday; Finans, İK, yetenek yönetimi ve analitik için çeşitli iş sistemleri ve uygulamalarıyla entegre oluyor. Android ve iOS sürümü de bulunan bu araç, 600’den fazla dijital araçla uyumlu çalışabiliyor. 

Rapor hazırlama süreçlerinizi otomatikleştirmek için: PeopleBookHR

PeopleBookHR, insan kaynaklarını yönetmek için web tabanlı bir uygulama. Bu araç, zaman, katılım ve varlık yönetimi için araçların yanı sıra bir raporlama mekanizması sunuyor. Uygulama, İK iş gücünüzü yükseltmek ve modernize etmek için hızlı bir çözüm niteliğinde. Bu programın en güçlü özelliklerinden biri, saha satışlarını etkin bir şekilde yönetebilmesi; İK yöneticilerinin herhangi bir satış temsilcisinin performansını hızlı bir şekilde analiz etmesine ve ardından sağlanan bilgilerden anlamlı raporlar oluşturmasına olanak tanıyor. 

PeopleBookHR, web sitelerinde üçüncü taraf uygulama bağlantılarının olasılığından bahsetmiyor. Yani PeopleBookHR'nin entegrasyon seçeneklerinin olmaması bir dezavantaj. Diğer araçları HRMS'nize bağlamak isterseniz, farklı bir çözüm aramanız gerekebilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.