Türk kurucuları da bulunan eşyalı daire kiralama platformu Nestpick, Blueground tarafından satın alındı

Blueground, aylık eşyalı konut arayanlar için küresel bir platform olan Nestpick'i satın aldığını duyurdu.
Türk kurucuları da bulunan eşyalı daire kiralama platformu Nestpick, Blueground tarafından satın alındı

30+ günlük konaklamalar için küresel mobilyalı kiralama operatörü olan Blueground'ın B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar aldığını sizlere aktarmıştık. Blueground, aylık eşyalı konut arayanlar için küresel bir platform olan Nestpick'i satın aldığını duyurdu. Satın almanın finansal detayları henüz açıklanmadı. 

2016 yılında Ömer Küçükdere ve Anıl Yeni tarafından kurulan Nestpick, Aycan Özcan liderliğinde bağımsız bir platform olarak faaliyet göstermeye devam ederken, mevcut CEO Ömer Küçükdere, Blueground'un Partner Network'ü büyütmeye ve genişletmeye yardımcı olmak için pazar yeri işindeki uzmanlığını getirerek Partner Network Başkan Yardımcısı olarak Blueground'a katılacak.

Dünya genelinde 30+ gün boyunca mobilyalı kiralık ev arayanları, dünyanın dört bir yanındaki binlerce tesise bağlayan Nestpick, 15 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Üstelik Nestpick, 2022'de 80 milyon dolarlık brüt rezervasyon değerine ulaştı. Blueground, Nestpick'in teknolojisini, entegrasyon altyapısını ve uzmanlığını, Partner Network’ü kurmak için kullanacak. 

Bu yeni satın alma ile Blueground, yalnızca özel davetiye ile ağına kattığı, üçüncü parti mobilyalı daire sağlayıcılarını ve bu sağlayacıların portföylerinden oluşan Partner Network'ü hayata geçirecek. Partner Network, Blueground'un dünya çapındaki yerleşik daire ağına başlangıçta 18 binden fazla ilan ekleyerek, konuklara daha fazla seçenek sunacak. Böylece konuklar, küresel olarak kaliteli ve mobilyalı dairelere erişebilecek. Partner Network sayesinde, ağa katılan sağlayıcılar, daha fazla görünürlük ve erişim elde ederek, Blueground'un küresel kitlesine hizmet verebilecek. 

İş ortakları komisyon almanın yanı sıra şirket içi pazarlama ve fotoğrafçılık, temizlik hizmetleri, yer operasyon ekipleri, 7/24 müşteri hizmetleri ve sigorta dahil olmak üzere Blueground'un temel operasyon uzmanlığına erişimden de yararlanacak.

Blueground Partner Network Başkan Yardımcısı Ömer Küçükdere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

"Nestpick son yedi yılda dünya çapında milyonlarca insanı mobilyalı kiralamayla buluşturdu ve kârlılık elde etti - bu bizim gurur duyduğumuz bir şey. Şirkete ve iki şirketin 30+ gün sektörünü etkileyecek birleşik gücüne inandığımız için Blueground ekibine katılmayı dört gözle bekliyoruz."

Nestpick satın alması, Blueground'un son bir yıl içinde gerçekleştirdiği üçüncü satın alma olarak konumlanıyor. Şirket daha önce Brezilyalı PropTech girişimi Tabas'ı ve isteğe bağlı mobilyalı kiralama şirketi Travelers Haven'ı satın aldığını duyurmuştu.

Blueground CEO'su ve Kurucu Ortağı Alex Chatzieleftheriou Nestpick satın alması hakkında yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 

"Blueground, yalnızca 30+ günlük konaklamalar için en büyük, seçilmiş küresel ağ olma hedefiyle değil, aynı zamanda dünyayı kolayca keşfetmek için yüksek kaliteli, mobilyalı kiralık evler bulma ve rezervasyon yapma yolculuklarında insanları desteklemek amacıyla son on yıldır yaşamın geleceğini inşa ediyor. 

"Nestpick ekibini Blueground'da görmekten büyük heyecan duyuyor, Partner Network’ü daha da geliştirmeyi ve 30+ gün sektörü için kiralama deneyimini iyileştirmeyi dört gözle
bekliyoruz."

Blueground'un Partner Network’ünden öne çıkanlar 

18 bin daire ile lansmanını yapan Blueground'un Partner Network’ü, 2024 yılı içinde 50 bin daireye ulaşmayı hedefliyor. Söz konusu daireler hem mevcut Blueground pazarlarında hem de şirketin henüz girmediği pazarlarda yer alacak. Şu anda 30+ günlük sektördeki operatörlerden 120'si ile çalışan Nestpick, dünya çapında yaklaşık 40 bin daireye bağlantı sağlıyor. 

Blueground, mevcut ve gelecekteki Blueground misafirlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için belirlenmiş kriterlere dayanarak Kasa ve Placemakr gibi seçilmiş ortakları ve onların listeleme portföylerini Partner Network’e getirecek. Partner Network daireleri, Blueground'un web sitesinde listelenecek ve iş ortağı operatörü belirtilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.