Blueground, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar aldı

2019 sonuna kadar Londra, Paris ve Seattle şehirlerinde de hizmet vermeye başlayacak olan şirketin aldığı toplam yatırım tutarı ise 78 milyon dolara yükseldi.
Blueground, B serisi yatırım turunda 50 milyon dolar aldı

Dünya çapında İstanbul dahil 9 farklı şehirde konaklama hizmeti sunan Blueground, B serisi yatırım turunu tamamladığını duyurdu. Westcap Investment Partners ve Prime Ventures’dan 50 milyon dolarlık yatırım alan şirket,kendi ürettiği teknolojiyi, ürün tasarımlarını ve misafir deneyimini daha da geliştireceğini açıkladı.

Yeni yatırım ile birlikte şirket ABD ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın diğer metropollerinde de operasyonlarını başlatacak. B serisi yatırım turunun ardından şirketin aldığı toplam yatırım tutarı ise 78 milyon dolara yükseldi.

Blueground’un yeni yatırım turuna katılan şirketler arasında bulunan Westcap Investment Partners’ın kurucu ortağı Laurence Tosi'nin, deneyimli bir yatırımcı ve işletmeci olarak geçmiş yıllarda Airbnb ve Blackstone’ın CFO’luk görevlerini üstlendiğini söyleyelim. Bunun yanı sıra ABD'li ünlü girişimci Kevin Ryan da geçtiğimiz Ocak ayında Blueground’un Yönetim Kurulu’na katılmıştı.

Bu noktada Blueground’un geçmişinden kısaca bahsetmekte fayda var. Şirketin Türk ve Yunan kurucuları, günümüzün hızlı ve mobil dünyasında, insanların yaşamayı seçtikleri her şehirde kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlama vizyonu ile yola çıkmıştı. 2013 yılında ilk etapta Atina’da ve 2,5 yıl sonra ise İstanbul’da faaliyetlerine başlayan şirket, geçtiğimiz 6 yıl içinde dünyanın 9 farklı şehrinde 2 bin 800 dairelik portföye ulaştı. 

Şu anda İstanbul, Atina, Dubai, New York, Los Angeles, San Francisco, Boston, Chicago ve Washington DC’de faaliyet gösteren Blueground'ın, yeni yatırım turuyla birlikte 2019 sonuna kadar Londra, Paris ve Seattle şehirlerinde de hizmet vermeye başlayacağını ekleyelim.Şirket, 2023 yılında ise 50 farklı dünya şehrinde 50 bin daireden oluşan bir portföy sunmayı hedeflediğini açıkladı. 

Blueground Kurucu Ortağı Kurtuluş Cumhur Korkmaz yatırımla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Sabit ve uzun vadeli bir bağlılık olan ev fikri, dünyada her geçen gün daha fazla insanın mobil bir yaşamı tercih etmesi nedeniyle değişiyor. Misafirlerimiz, tüm ayrıntıları düşünülerek tasarlanmış dairelerinde, şehre taşındıkları ilk gün yeni yaşamlarına başlayabilmeleriyle önemli bir rahatlık ve esneklik kazanıyor. Türkiye’de de eşyalı daire kiralama trendinin güç kazanmasıyla birlikte ev sahiplerinin bu yükselen trende cevap vermesi gerekiyor. Bu trendin dünyadaki öncüsü olan Blueground ile çalışmak, mülk sahipleri için en ideal çözüm.  Yönettiğimiz daireler için mülk sahiplerine sabit nakit akışı sağlarken, katma değer sağlayan finansal çözümlerimiz ile de mülkün yıllık getirisini en üst düzeye çıkarıyoruz” 

Blueground’un büyüme hikayesinde Türkiye ve İstanbul’un öneminin altını çizen Korkmaz sözlerine şöyle devam etti:

“Blueground’un temellerini 2013 yılında Atina’da atarken, kuruluştan yaklaşık 2,5 yıl sonra ilk yurt dışı yatırımımızı İstanbul’a gerçekleştirdik. İstanbul’daki büyümemiz, Blueground hikayesinin bir anlamda dönüm noktası olurken Türkiye’den aldığımız güçle de dünyanın farklı coğrafyalarına yayılmayı başardık. ABD’de aldığımız bu yatırım, Türkiye’deki büyüme hedeflerimize büyük katkı sağlayacak.” 

Şu an İstanbul’da 400 daireleri bulunduğun sözlerine ekleyen Kurtuluş Cumhur Korkmaz, şirketin hedefinin 2020 yılı sonuna kadar İstanbul’da 1.000 daireye ulaşmak olduğunu da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.