194 milyon dolar yatırım alan GetYourGuide'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

GetYourGuide tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, yeni yatırım turunda 194 milyon dolar yatırım aldı. Alınan 194 milyon dolarlık yatırımın 85 milyon doları F serisi yatırım turu kapsamında, kalan 109 milyon doları ise borç olarak alındı
194 milyon dolar yatırım alan GetYourGuide'ın değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı

Seyahat girişimi olarak ön plana çıkan GetYourGuide'ın 97 milyon dolar yatırım aldığını 2021 yılının Şubat ayında sizlere aktarmıştık. Gezginlere özel deneyimler sunan Almanya merkezli GetYourGuide, yeni bir yatırım daha aldığını açıkladı. GetYourGuide tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, yeni yatırım turunda toplamda 194 milyon dolar yatırım aldı.

Alınan 194 milyon dolarlık yatırımın 85 milyon doları F serisi yatırım turu kapsamında, kalan 109 milyon doları ise borç olarak alındı. 85 milyon dolarlık F serisi yatırım turu, ABD merkezli varlık yönetim şirketi Blue Pool Capital liderliğinde gerçekleşti.

Yatırım turuna, Blue Pool Capital haricinde ise KKR ve Temasek de katıldı. 109 milyon dolarlık borç yatırımı ise UniCredit, BNP Paribas, Citibank ve KfW'dan geldi. Alınan 194 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte GetYourGuide'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım da 1 milyar doları aşmış oldu.

Yeni yatırım ile birlikte GetYourGuide'ın değerlemesi de 2 milyar dolara ulaştı. Hatırlatmak gerekirse GetYourGuide'ın değerlemesi 2021 yılında yaklaşık 1 milyar dolar seviyelerindeydi. Yeni yatırım ile birlikte girişimin değerlemesi de iki yıl içinde iki katına çıkmış oldu.

2009 yılında Johannes Reck, Martin Sieber, Tao Tao ve Tobias Rein tarafından Berlin'de kurulan GetYourGuide, seyahat eden kişilerin gittikleri yerlerde turları ve çeşitli turistik deneyimleri keşfetmelerine odaklanıyor.

GetYourGuide platformu içinde toplamda 16 binden fazla şirket ve 75 binden fazla turistik aktivite yer alıyor. GetYourGuide içinde yer alan aktiviteler arasında rehber eşliğinde gezi turları, müze gezileri, günlük şehir gezileri, tekne turları ve yürüyüş turları gibi pek çok seçeneğin yer aldığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.