Yapay zeka destekli sağlık girişimi Hyro, 20 milyon dolar yatırım aldı

Diyalog bazlı sağlık girişimi olarak tanımlanan Hyro, yapay zeka desteğiyle bir hastanın doktora gitmesi için randevu, reçete oluşturma gibi hizmetler veriyor.
Yapay zeka destekli sağlık girişimi Hyro, 20 milyon dolar yatırım aldı

Diyalog bazlı sağlık girişimi Hyro, 20 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu; Liberty Mutual, Macquarie Capital ve Black Opal liderliğinde gerçekleşti. 20 milyon dolarlık yeni yatırımdan sonra şirketin toplam yatırım miktarı 35 milyon dolara yükseldi. Yeni gelen yatırımın Ar-Ge çalışmaları için kullanılacağı açıklandı. 

ABD merkezli Hyro, 2018 yılında Israel Krush ve Rom Cohen tarafından faaliyete geçirildi. İki girişimci Cornell Tech'te yapay zeka ile eğitim alırken tanıştı. İki girişimcinin ortak hedefi sağlık alanında bir girişim kurmaktı. 

Diyalog bazlı sağlık girişimi olarak tanımlanan platform, yapay zeka desteğiyle bir hastanın doktora gitmesi için randevu, reçete oluşturma gibi hizmetler veriyor. Şirketin amacı iki insan arasında geçen diyaloğu ya da sık sorulan soruları metin ve sesli görüşme hale getirerek iki tarafında işini kolaylaştırmak. Hyro, IVR yani etkileşimli sesli yanıt sistemlerinin yaptığı işi yapay zeka kullanarak uyguluyor. Ayrıca hastaların sağlık verilerini toplayan girişim, arama özelliği sunuyor. 

Amerikan Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri, dünya genelindeki Covid-19 pandemisinin sağlık çalışanlarının ruh sağlığını etkilediğini söyledi. Covid-19 pandemisi sağlık çalışanları üzerinde büyük bir baskı yarattı. İlk dönemde yaşanan belirsizlik ve panik sağlık çalışanlarının uzun saatler çalışmasına neden oldu. Bu da sağlık profesyonelleri arasında tükenmişliğe yol açtı.

Çok yoğun çalışan ve yeteri kadar desteklenmeyen sağlık çalışanlarının arasındaki depresyon vakaları arttı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 2030 yılına kadar küresel olarak 18 milyon sağlık çalışanı eksikliğinin yaşanacağını tahmin ediyor. ABD, bu süreç içinde sağlık çalışanlarının yüzde 20'sini kaybetti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.