Seyahat girişimi GetYourGuide, 97 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre 97 milyon dolarlık yatırım turu İtalya merkezli UniCredit liderliğinde gerçekleşti. 
Seyahat girişimi GetYourGuide, 97 milyon dolar yatırım aldı

Gezginlere özel deneyimler sunan seyahat girişimi GetYourGuide'ın 485 milyon dolar yatırım aldığını 2019 yılının Mayıs ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Berlin merkezli GetYourGuide, 97 milyon dolar yatırım aldı.

Jochen Mattes, Johannes Reck, Martin Sieber, Pascal Mathis, Tao Tao ve Tobias Rein tarafından 2009 yılında kurulan GetYourGuide, gezginlerin gittikleri yerlerde turları ve çeşitli turistik deneyimleri keşfetmelerine odaklanıyor. Bildiğiniz üzere Corona virüs salgınının en çok etkilediği sektörlerden biri turizm oldu.

Paylaşılan bilgilere göre GetYourGuide, 97 milyon dolarlık yatırımı turizm sektörü normale dönene kadar finansal olarak stabil kalabilmek için aldı. Paylaşılan bilgilere göre 97 milyon dolarlık yatırım turu İtalya merkezli UniCredit liderliğinde gerçekleşti. 

Yatırım turuna UniCredit'in haricinde CitiGroup, Silicon Valley Bank, Deutsche Bank ve KfW Bankengruppe'nin katıldıklarını da ekleyelim. Alınan 97 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte GetYourGuide'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırımın 850 milyon dolara ulaştığını da belirtelim.

Yatırımcıları arasında SoftBank, Temasek ve Lakestar gibi önemli firmalar da bulunan GetYourGuide'ın değerlemesinin ise 1 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor. Yapılan yatırım ile ilgili bir açıklama da yapan UniCredit, GetYourGuide'ın büyümesine yardım etmekten çok mutlu olduklarını paylaştı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.