Yapay zeka destekli sanal karakter Cere’yi geçtiğimiz Mart ayında kullanıcılarla buluşturan Cerebrum Tech, “Core Quest”, “Galactic Rush” ve “Thief Adventure” adlı oyunlar ile oyun sektörüne ilk adımını attı. Girişimin şimdiye kadar akıllı şehirler, yapay zeka, web3 ve nesnelerin interneti (IoT) alanlarında Türkiye merkezli olarak dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösterdiğini hatırlatalım.
Cerebrum Tech tarafından kullanıma açılan mobil oyunlar Core Quest ve Galactic Rush, uzay temalı koşu ve kaçış tipi oyunlar. Core-Quest'te bir astronot, atmosferden yer altında magma seviyesine kadar inen kulvarda silahlı uzaylılardan aşağı doğru düşerek kaçmaya çalışıyor. Galactic Rush ise koşarak engellerin geçildiği ve puan topladığınız bir kurguya sahip.
RPG tarzına yakın “Thief Adventure” adlı oyunda ise her bölümde değişen odalarda saklı anahtarı bulup silahlı düşmanların koruduğu kapıdan geçmek için mücadele veriliyor.
Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul'un aktardıklarına göre şirket, PsyStorm Games adını verdiği mobil oyun geliştirme ekibini önümüzdeki süreçte hızla genişleterek bu alandaki yatırımları artırmayı hedefliyor. Mobil oyun kategorisinin, Cerebrum Tech girişim ekosisteminin önemli alanlarından biri olması planlanıyor.
Dr. Erkul ayrıca hybrid casual oyun kategorisinin, casual türüne göre geliştirme sürecinin daha kısa olmasına dikkat çekiyor. Bununla beraber hyper-casual türüne göre ise kullanıcıların daha uzun süre oynayabileceği bir oyun kategorisi. Dr. Erkul, Son yıllarda popülerleşen bu kategoride hem oyunların karlılığı hem de rekabetin oldukça yüksek olduğunu ifade ediyor.
Dr. Erkul yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Rekabetin her geçen gün daha da sertleştiği teknoloji sektöründe yaratıcı fikirlere sahip ekiplerimize, ekosistemimizdeki uzmanlarımız ve iş deneyimimizle, yazılım geliştirmeden tasarıma, satış stratejisinden büyüme modellemesine kadar her türlü desteği vererek hızlı ve sağlıklı gelişmelerini sağlıyoruz. Vizyonumuza ortak olacak doğru ekiplerle büyümemizi sürdürüyoruz. Mobil oyun sektörüne adım atmak için kurduğumuz ekibimiz de oldukça genç, umut vadeden ve dinamik bir ekip. Bu anlamda ülkemizdeki genç yazılımcı ve geliştiricilerimizi destekliyor olmaktan da büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz"
Bu yaklaşıma ek olarak üretimsel yapay zeka ile desteklenen oyun geliştirme süreçlerinin oyun dünyasında yeni bir dönem başlatacağını söylemek mümkün. Bu bağlamda özellikle senaryo, diyaloglar, konsept tasarımlar, animasyonlar ve müzikler olmak üzere pek çok konuda hızlı ve kaliteli sonuçlar ortaya çıkarması bekleniyor.
Cerebrum Tech İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Furkan Örs bu konuda şunları söylüyor:
“Yapay zeka bugüne kadar oyun dünyasında özellikle oyunculara daha gerçekçi ve insansı deneyimler sunmak için oynanış mekaniklerinde etkin bir biçimde kullanılmaktaydı. İçinde bulunduğumuz dönemde yapay zekanın tasarım, programlama ve içerik üretme gibi yüksek yaratıcılık gerektiren alanlarda kullanımı ile oyun geliştiriciler bir ayda alabildikleri yolu bir haftada alabilir hale geldiler. Biz de Cerebrum Tech olarak oyun geliştirme süreçlerimizde üretici yapay zeka uygulamalarından sonuna kadar faydalanıyoruz” dedi.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap