Yerli teknoloji şirketi Cerebrum Tech'in ürettiği yapay zeka destekli 3 boyutlu sanal karakter: Cere

Cerebrum Tech'in derin öğrenme temelli dil modeli kullanarak geliştirdiği yapay zekâ uygulaması ‘Cere’, kullanıma açıldı.
Yerli teknoloji şirketi Cerebrum Tech'in ürettiği yapay zeka destekli 3 boyutlu sanal karakter: Cere

Cerebrum Tech'in derin öğrenme temelli dil modeli kullanarak geliştirdiği yapay zekâ uygulaması ‘Cere’, kullanıma açıldı. Android ve iOS kullanıcılarının ilgisine sunulan Cere, yazılı ve sesli sohbet özelliklerine sahip. Paylaşılan bilgilere göre; Cere, geniş dil modelleri baz alınarak tasarlandı ve empatik davranması için eğitildi. Cere'nin yeteneklerine baktığımızda ruh halinize göre müzik parçası önerme, gündemdeki haberleri derleme, yemekten modaya, sağlıktan spora hemen her konuda bilgi paylaşımında bulunma yer alıyor. 

Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul'un aktardıklarına göre, Cere hem güncel trendleri yakından takip eden bir influencer, hem de kurumsal versiyonu ile iş yaşamını kolaylaştıran bir çalışma arkadaşı olarak konumlanacak. Erkul, Türkçe sesli dil desteği ve mobil uygulamanın erişim kolaylığına dikkat çekerek kullanıcıların yapay zekanın olanaklarını hem günlük hem de iş  yaşantılarında kolaylıkla deneyimleyebileceğini ifade ediyor. 

Cere, Cerebrum Tech'in 3 boyutlu iletişim platformu Ceremeet’te yapılan toplantılara katılarak ihtiyaç duyulan bilgileri anında sunarken, toplantının konuşma dökümlerini ve özetlerini e-posta adresinize gönderebilir. Bunun yanında bir iş görüşmesini simüle ederek mülakatlara daha iyi hazırlanmanızı sağlayabilir. 

Uygulamanın ücretsiz sürümünde 15 soru sorma hakkınız mevcut. Ücretli olan Pro ve Kurumsal planlar ile kullanıcılara gelişmiş özellikler de sunuluyor. 

Uygulamayı Türkçe dilinde test ederken bilinen komutlardan biri olan "Kuantum fiziğini bana beş yaşındaymışım gibi anlatır mısın?" metnini kullandım. Bunun karşılığında Cere, Türkçe dilinde sesli olarak kuantum fiziği ile ilgili bilinen temel bilgiler aktardı. Cere'nin Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Korece dil desteği sunduğunu belirtelim.Türkçe sesli komutları anlaması için uygulamanın solunda yer alan menüden dil seçeneğini Türkçe olarak belirlemeniz gerekiyor. Eğer bu seçimi yapmadığınız takdirde, akşam yemeği tarifi istediğinizde İngilizce olarak yanıtlayarak komutu anlamadığını ifade ediyor. Bu noktada İngilizce olarak akşam yemeği tarifleri sorduğumda ise tavuklu spagetti tarifini detaylı olarak anlatıyor. 

Uygulamadaki alışveriş sepetine dokunduğunuzda ise uygulama sizi CereMeet'in web sitesinde yer alan Cere satış sayfasına yönlendiriyor. Pro planı aylık 180 TL ve yıllık 2000 TL'den satışa sunulurken, kurumsal plan için şirket ile iletişime geçmeniz gerekiyor. 

Önümüzdeki dönemde Cere’nin yeni sürümleri için planladıkları geliştirmeleri de aktaran Dr. Erkul, Cere'nin kullanıcılarla etkileşime girdikçe kullanıcısını tanıyan, daha doğru ve etkili yanıtlar üretebilen bir uygulama olduğunu dile getirdi. Bu süreçler ilerledikçe Cere’nin düşünce ve duygularını ifade ettiği mimik ve hareketlerin de gelişmesi planlanıyor. Bu gelişmelerin yanı sıra şirket, Cereverse ekosisteminde oyunlar da geliştirmeye başladı.  Böylece kullanıcılar bu oyunları Cere ile beraber oynayarak eğlenceli vakit geçirebilecek. 

Bilmeyenler için 2021 yılında kurulan Cerebrum Tech'in Web3, akıllı şehirler, metaverse, sürdürülebilirlik ve siber güvenliğin yanı sıra, yapay zekâ, veri güvenliği çözümleri ve danışmalığı alanlarında uygulamalar geliştirdiğini hatırlatalım

Şirket, Silikon Vadisi, İstanbul, Seul, Ankara, Hollanda, Malta ve Londra'da yer alan ofislerinde çalışmalarını sürdürürken, uluslararası bir teknoloji ‘hub’ı olmayı hedefliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.