Twitter, görsellere kitle kaynaklı teyit mekanizması ekleyecek

Kullanıcılar, bir görselle ilgili bilgiler ekleyebilecek. Söz konusu bilgiler, yakın zamanda yayınlanan ve görselle eşleşen diğer görsellerin de altında belirecek. 
Twitter, görsellere kitle kaynaklı teyit mekanizması ekleyecek

Geçtiğimiz günlerde sahte Pentagon patlaması fotoğrafı örneği ile yapay zekanın yapabileceklerini sizlerle paylaşmıştık. Pentagon binasının yanında gerçekleşen patlamayı gösteren bir fotoğraf, Twitter'da bir anda popüler oldu. Tabii ki sosyal medya platformunda bir anda panik ortamı oluştu ve herkes işin aslını öğrenmeye çalıştı. Hatta bu olaydan sonra borsada düşüş bile yaşandı.

Twitter ise bu tarz olayların önüne geçebilmek için görsellere kitle kaynaklı teyit mekanizması ekledi. Topluluk notları olarak tercüme edebileceğimiz Community Notes özelliği kapsamında kullanıcılar, bir görselle ilgili bilgiler ekleyebilecek. Söz konusu bilgiler, yakın zamanda yayınlanan ve görselle eşleşen diğer görsellerin de altında belirecek. 

Twitter konuyla ilgili yaptığı açıklamada yapay zeka tarafından üretilen sahte görsellere dikkat çekerek, bu görselleri, kafa karıştırıcı, korkutucu ve eğlendirici olarak tanımladı. Şirket, bu sayede görsellerin hızlıca viral olduğunu dile getirdi. Hatırlarsanız Pentagon görselinin öncesinde de Papa Francis'in resmi kıyafetleri yerine sokak kıyafetleriyle gezdiğini gösteren bir görsel sosyal ağlarda dolaşmaktaydı. 

Bu yeni özellik kapsamında kullanıcılar, tweet'in kendisine mi yoksa içinde yer alan görsele mi bağlam eklediklerini belirleyebilecek. Bu arada özelliğin şu an için yalnızca tek bir görsel için geçerli olduğunu belirtelim. Ancak şirket, önümüzdeki dönemde özelliğin, videolarda ve birden fazla görsel içeren gönderilerde de kullanılmasını sağlayacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.