İşverenlere paketler halinde sağlık hizmetleri sunan Carrum Health, 45 milyon dolar yatırım aldı

2014 yılında kurulan ABD merkezli Carrum Health, temelde çalışanların tedavi süreçlerini yönetiyor. İşverenlerin çalışanlarına sunduğu sağlık paketini en avantajlı şekle dönüştürmeye çalışıyor.
İşverenlere paketler halinde sağlık hizmetleri sunan Carrum Health, 45 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık şirketi Carrum Health, 45 milyon dolar yatırım aldı. B Serisi yatırım turu, OMERS Growth Equity tarafından yönetildi. Yatırım turuna Revelation Partners, Tiger Global Management, Wildcat Venture Partners, Cross Creek ve SpringRock Ventures katıldı. Şirket şimdiye kadar 96 milyon dolar yatırım aldı. Anlaşmadan sonra OMERS Growth Equity’nin Genel Müdürü Teresa Lee'nin Carrum Health’in yönetim kuruluna katılacağı açıklandı.

2014 yılında kurulan ABD merkezli Carrum Health, temelde çalışanların tedavi süreçlerini yönetiyor. İşverenlerin çalışanlarına sunduğu sağlık paketini en avantajlı şekle dönüştürmeye çalışıyor. Sach Jain tarafından faaliyete geçen şirket, ilk kurulduğu dönemde cerrahi müdahale gerektirecek hastalıklar üzerine odaklanmıştı. 2021 yılında strateji değişikliği yaptı. 

Aynı yıl aldığı 40 milyon dolarlık yatırımla Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi,  Chicago Tıp Üniversitesi gibi kurumlarla iş birliği yaparak onkoloji alanında hizmet vermeye başladı. Çünkü onkolojik hastalıkların özellikle ABD'de yaygınlık gösteriyor olması işverenler üzerinde büyük mali bir yük yaratıyor. Şirket, işverenler için bu maliyetleri kişi başı yüzde 30 ila yüzde 45 kadar azaltabiliyor.

ABD'de bir işletme sağlık sigortasını bütün çalışanları kapsayacak şekilde “grup sigortası” satın alması olarak yapıyor. Bu aynı zamanda bir ticari sigorta uygulaması olarak tanımlanıyor. Yapılan sağlık sigortasının her geçen yıl primlerin daha da yüksek oranlarda kesilmesi, kısıtlı ve adil olmaması çalışanlar üzerinde baskı yaratıyor. Ayrıca sağlık sigortası kişinin işinden ayrılmasıyla işveren tarafından sonlandırılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.