2023 içinde tanıtılması beklenen Quest 3, daha ince ve hafif olacak

2023 yılı içinde tanıtılması beklenen Quest 3, bir önceki modele oranla daha ince ve daha hafif olacak.
2023 içinde tanıtılması beklenen Quest 3, daha ince ve hafif olacak

Teknoloji dünyasının geleceği olarak görülen sanal ve artırılmış gerçeklik gözlükleri, her geçen gün daha da popüler bir hale geliyor. Sanal gerçeklik pazarının en önemli oyuncuları arasında yer alan Meta, özellikle Quest 2 modelinin başarısı ile birlikte önemli bir pazar payı da elde etti. 

Meta'nın Quest 2 modelinin bir sonraki versiyonu olması beklenen yeni sanal gerçeklik gözlüğünü önümüzdeki yıl tanıtacağını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Ekim ayında üst segment karma gerçeklik gözlüğü olan Meta Quest Pro modelini de tanıtan şirket, bu yıl ise Quest 3 modelini tanıtmaya hazırlanıyor. 

Teknoloji dünyası ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre Quest 3, bir önceki modele oranla çok daha ince ve hafif olacak. Hatırlatmak gerekirse uygun fiyatı ile birlikte geniş kitlelere ulaşan Quest 2, ağırlığı nedeniyle eleştiriler almıştı.

Quest 3 modelinin daha ince ve daha hafif olarak tasarlanması ile birlikte Quest 2 modeline oranla daha ergonomik bir kullanım sunması bekleniyor. Quest 2 modelinin ağırlığının ve büyüklüğünün özellikle uzun kullanımlarda sorun yarattığını da hatırlatalım. Quest 3 modeli ile ilgili bir diğer sızıntı ise gözlüğün üzerinde bulunan kameralar ile ilgili. Quest 2 modelinde sadece siyah beyaz görüntü kaydedebilen kameralar yer alıyor. Paylaşılan bilgilere göre Quest 3 modelinde renkli kameralar kullanılacak.

Sanal ve artırılmış gerçeklik pazarı hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Sony'nin yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü olarak karşımıza çıkan PlayStation VR2, geçtiğimiz Şubat ayında 550 dolarlık bir fiyat etiketi ile birlikte satışa sunuldu. Sanal ve artırılmış gerçeklik pazarına giriş yapacak olan markalara baktığımızda ise Apple'ı görüyoruz.

Apple'ın bir karma gerçeklik gözlüğü üzerinde çalıştığını uzun süredir sizlere aktarıyoruz. Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2023'te Apple'ın karma gerçeklik gözlüğünün tanıtılması bekleniyor. Apple'ın da pazara giriş yapması ile birlikte sanal ve artırılmış gerçeklik gözlüğü pazarının hızlı bir şekilde büyüyeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.