Biyoteknoloji girişimi ElevateBio, 401 milyon dolar yatırım aldı

2017 yılında Andrew Sandford ve Michael Paglia tarafından kurulan ElevateBio, yeni hücresel ve genetik terapiler üzerine çalışıyor. 
Biyoteknoloji girişimi ElevateBio, 401 milyon dolar yatırım aldı

Biyoteknoloji girişimi ElevateBio, 401 milyon dolar yatırım aldı. D Serisi yatırım turu, AyurMaya Capital Management Fund liderliğinde gerçekleşti. Cambridge merkezli şirketin 401 milyon dolarlık yatırım turuna Woodline, Lee Family Office, Novo Nordisk, Matrix Capital Management, The Invus Group, Emerson Collective, SoftBank Vision Fund 2, Fidelity Management & Research Company, MPM Capital, F2 Ventures, Redmile Group, EcoR1 Capital, Samsara BioCapital, Surveyor Capital, EDBI, Vertex Ventures ve iTochu katıldı.

Şirketin toplam yatırım miktarı, 1.2 milyar dolara ulaştı. Son yatırımla The Invus Group Genel Müdürü Khalil Barrage, ElevateBio'nun Yönetim Kurulu'na atandığı açıklandı. 2017 yılında Andrew Sandford ve Michael Paglia tarafından kurulan ElevateBio, yeni hücresel ve genetik terapiler üzerine çalışıyor. Gen tedavisi, bir hastalığı tedavi etmek ya da en azından bir hastanın klinik durumunu iyileştirmek amacıyla genetik materyalin hücrelere transferi olarak tanımlanıyor. 

ElevateBio, Kasım 2019'da HighPassBio'yu hayata geçirdi. T hücresine odaklanan bir terapi geliştiriyor. Şirket, T hücresi terapileri kullanarak kök hücre ile ilgili hastalıkların tedavisine yardımcı olmayı amaçlıyor. ElevateBio şirketi olan Life Edit Therapeutics Gen Editing iş birliğine girdi.

ElevateBio, Covid-19 pandemisinde yıldızı parlayan biyoteknoloji girişimlerinden biri. 2020’nin nisan ayında girişim, 170 milyon dolar Seri B yatırım aldığını duyurmuştu. Bu yatırım turunda F2 Ventures, MPM Capital, EcoR1 Capital, Redmile Group ve Samsara BioCapital, The Invus Group, Surveyor Capital, EDBI ve Vertex Ventures yer almıştı. ElevateBio, bünyesindeki AlloVir, T-hücresi iyileştirmesi üzerine olan araştırmasını, hastaların bağışıklık sistemini Covid-19’a karşı güçlendirmek üzere genişletmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.