Google, aramadaki yeni üretimsel yapay zeka özelliklerini kullanıcılara açıyor

Google, aramadaki yeni üretimsel yapay zeka özelliklerini kullanıcılara açmaya başladığını açıkladı.
Google, aramadaki yeni üretimsel yapay zeka özelliklerini kullanıcılara açıyor

Google, iki hafta önce gerçekleşen Google I/O 2023'te etkinliğinde özellikle yapay zeka odağında birçok yenilik tanıtmıştı. Bu yeniliklerden biri de şirketin üretimsel yapay zeka yeteneklerini aramaya getirecek olmasıydı. Teknoloji devi, şimdi de aramadaki yeni üretimsel yapay zeka özelliklerini kullanıcılara açmaya başladığını açıkladı. Bu kapsamda Search Labs'e erişimi açan Google, daha önce bekleme listesine kayıt yaptırdıysanız şu anda birçok özelliğin aktif olduğunu belirtiyor

Eğer Search Labs'e kaydolmadıysanız ve kaydolmak istiyorsanız, Google uygulamasının en son sürümünde veya Chrome masaüstünde Labs simgesine dokunarak bunu yapabilirsiniz. 

Şirket, yapay zeka destekli yeni üretimsel arama deneyiminin, arama işinin bir kısmını kullanıcıların anlamasına yardımcı olacağını, böylece bir konuyu daha hızlı anlayıp yeni bakış açıları ve içgörüler keşfedilebileceğini ve işleri daha kolay halletmenin mümkün olacağını söylüyor. Dolayısıyla, bir dizi soru sorup bu bilgileri kullanıcının bir araya getirmesi yerine, aramanın artık bu ağır işlerin bir kısmını kişiler için halledebileceği belirtiliyor. 

Google'a göre bu özellikler, kişilerin yeni veya karmaşık bir konuda hız kazanmasını sağlayacak, spesifik sorularınız için hızlı ipuçlarını keşfetmenize yardımcı olacak. Örneğin, "yünlü bir süveterden eski bir kahve lekesi nasıl çıkarılır?" gibi bir soruya oldukça hızlı ve işe yarar cevaplar gelecek. Kullanıcılar ayrıca alışveriş yaparken göz önünde bulundurulması gerekenleri de daha kolay bir şekilde keşfedebilecek. Bu sayede kullanıcıya, fiyat, müşteri puanları ve satın alma bağlantıları gibi listeler sunulacak.

Daha fazla araştırma yapmak istiyorsanız, "bir takip sorusu sor" seçeneği ile bunu yapabilecek veya sizi Google'a araştırdığınız konu hakkında daha fazla soru sorabileceğiniz sohbet moduna götürecek olan bir adımı da seçebileceksiniz. 

Görsel Kaynak: Depositphotos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.