Kasım ayından bu yana, her iki şirketten biri çalışanlarını ChatGPT ile değiştirdi

ChatGPT kullanan şirketlerin yüzde 48'i bunun çalışanların yerini aldığını söylüyor. Böylece ChatGPT kullanan her iki şirketten biri çalışanları yerine ChatGPT'yi tercih etti demek mümkün hale geliyor.
Kasım ayından bu yana, her iki şirketten biri çalışanlarını ChatGPT ile değiştirdi

OpenAI'ın yapay zeka sohbet robotu ChatGPT, artık hayatın her alanında olduğu gibi iş yapış konusunda da farklı şekillerde karşımıza çıkmaya başladı. Bu durum bizlerin yanı sıra artık araştırmacıların da dikkatini fazlasıyla çekiyor. Biz de bu kapsamda daha önce yapılan bir araştırmayı size aktarmıştık. Yapılan araştırmalar, ChatGPT'nin işlerini elinden alacağını düşünen çalışanların oranının yüzde 40 olduğunu göstermişti. 

Aslında yapay zekanın işleri devralma korkusu aslında her zaman vardı. Bununla birlikte, görüntü üretici ve metin üretici yapay zekanın ortaya çıkmasından önce, çoğunlukla düşük nitelikler gerektiren işler risk altındaydı. Ancak şimdi karşımıza çıkan yeni bir araştırma, kasım ayından bu yana, her iki şirketten biri çalışanlarını ChatGPT ile değiştirdiğini ortaya koyuyor. İşte bu, özellikle çalışanlar için korkutucu bir durum. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.